理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

楽チン蕎麦打ち

2024-06-15 15:39:59 | 日記





高齢の蕎麦名人にとって蕎麦の生地を捏ねる作業はとてもハードなのです。
そこで理系の爺であるRikejiiのアイデアは文明の利器を使うことです。
以前は満身の力を込めて百回かぞえながら手で捏ねていました。
それがフードプロセッサーを使えばたった3分でとても滑らかに捏ねることができます。
出来上がりはご覧の通りでお味も本格的十割蕎麦です。
美味しい😋🍴💕

對於高齡的蕎麥名人來說,捏蕎麥面的麵團的工作是非常辛苦的。
囙此,理科爺爺Rikejii的想法是使用文明的利器。
以前用全身的力量一邊數一百次一邊用手捏。
如果那個使用食品處理器的話,只需3分鐘就能非常順利地捏好。
正如您所看到的,味道也是真正的十成蕎麥面。
美味 😋🍴💕

The work to knead the soba dough for an old soba expert, and to work out is very hard.
Therefore an idea of Rikejii which is grandfather of the physical science is to use the convenience.
I kneaded it by hand while counting 100 times with all power before and was sleeping.
If it uses the food processor, I knead it very smoothly in only 3 minutes and can knead .
The completion is as you see, and the taste is authentic Juwari soba, too.
Delicious 😋🍴💕





最新の画像もっと見る

コメントを投稿