理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日も大根

2021-05-04 09:20:24 | 日記


今日も朝ごはんに大根料理が二つ加えられました。大根の葉と榎茸と油揚げと鰹節の炒めものです。味がしっかり染み込んだ幌吹き大根の山椒木の芽と辛子添えです。その他には自家製紅鮭干物、スクランブルエッグ、黒豆煮、納豆、牛乳、スナップ豌豆、南瓜焼き、自家製赤味噌の味噌汁、ご飯などがあります。

今天早飯也加了兩個蘿蔔料理。蘿蔔葉、榎菇、油炸豆腐和幹木魚片。是味道很好地滲入了的幌吹蘿蔔的山椒樹的芽和芥末添上。除此之外還有自家制紅鮭魚幹、炒蛋、黑豆煮、納豆、牛奶、豌豆、南瓜燒、自家制紅味增湯、米飯等。

Two Japanese radish dishes have been also added to breakfast today. Leaf of Japanese radish, velvet shank, thin fried tofu and dried bonito stir-fry. The taste is a sprout and mustard addition of a Japanese pepper tree of the hood spout Japanese radish into which I sank tightly. I have homemade red salmon dried fish, scrambled eggs, boiling of black soybeans, fermented soybeans, milk, snapshot peas, pumpkin baking, miso soup of homemade red miso and rice in others.