理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

自家製肉まん餡まん

2022-12-19 10:10:26 | 日記






肉まんと餡まんを作りました。ベーキングパウダーの有効成分は炭酸水素ナトリウムという化学物質だから嫌です。食品には天然由来のものが一番ですからイースト菌の力を借りました。次の写真は一次発酵を終えたところです。その次の写真は二次発酵を終えたところです。

我做了肉包和豆沙包。 發酵粉的有效成分是碳酸氫鈉這種化學物質,所以不喜歡。 食品中天然由來的東西是最好的,所以借助了酵母的力量。 下一張照片是一次發酵結束的地方。 下一張照片是二次發酵結束了。

I cooked a steamed meat bun and a steamed bun. Because an active ingredient of the baking powder is a chemical substance called sodium hydrogen carbonate, I hate it. Because a naturally derived thing was the best, I asked for power of the yeast fungus for food. The next photograph finished primary fermentation. The following photograph finished the second fermentation.




最新の画像もっと見る

コメントを投稿