理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の朝ごはん

2020-10-04 10:43:13 | 日記



今日の朝ごはんは我が家の庭の茗荷がふんだんに使われています。自家製味噌汁、朴葉味噌、糠漬け胡瓜、金時草胡麻和えなどの薬味や飾りです。次の写真は今朝収穫した茗荷です。こんなにたくさん穫れました。

今天早上的早餐裡,我們花園裡的茶包被用了。 自製味精湯、朴葉味精、醃制的胡椒、金時草芝麻和等調味品和裝飾品。 下一張照片是今天早上收穫的。 我收穫了這麼多。

Japanese ginger from garden of my home is used in today's breakfast abundantly. They're condiments and an ornament of grass vegetables with sesame paste dressing at the time of homemade miso soup, HOHBA fermented soybean paste, cucumber of vegetables pickled in rice-bran paste and KINJISO. The next picture is the Japanese ginger harvested this morning. So much gotten.