理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の朝ごはん

2020-01-03 09:24:53 | 日記
今日の朝ごはんは鰊キシメンです。年末に身欠き鰊を購入し、昆布と共に米の研ぎ汁に一昼夜漬けてからじっくり煮込みました。同様に大豆と黒豆も手間暇かけて仕上げました。胡瓜と蕪も二日間かけたぬか漬けです。お正月休みは時間ゆっくり経過します。

今天的早餐是鰊KISIMEN。 年底,我買了一個米帶,用海帶醃制了一整天的米汁,然後慢慢煮沸。 同樣,大豆和黑豆也花了時間和精力完成。 我泡了兩天的胡椒和栗子。 新年假期過得很慢。

Today's breakfast is herring KISHIMEN. In the polish soup which buys body lack herring in the end of the year, and is rice as well as seaweed, one, it was boiled carefully after it was pickled day and night. I have also spent time and effort on soybeans and a black soybean and have completed it equally. Cucumbers and turnips are also the vegetables pickled in rice-bran paste which broke off for two days. The New Year holiday passes time slowly.

#鰊きしめん
#身欠き鰊
#煮豆
#黒豆
#蕪と胡瓜のぬか漬け
#正月休み
#ゆったりした時間の流れ