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理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

蝶々乱舞

2024-06-17 04:07:35 | 日記

蝶々の乱舞
集団吸水
ここは台湾🇹🇼新北市

蝴蝶亂舞
集體吸水。
這裡是臺灣🇹🇼新北市。

Boisterous dance of the butterfly
Group water absorption
Here is Taiwan 🇹🇼




楽チン蕎麦打ち

2024-06-15 15:39:59 | 日記





高齢の蕎麦名人にとって蕎麦の生地を捏ねる作業はとてもハードなのです。
そこで理系の爺であるRikejiiのアイデアは文明の利器を使うことです。
以前は満身の力を込めて百回かぞえながら手で捏ねていました。
それがフードプロセッサーを使えばたった3分でとても滑らかに捏ねることができます。
出来上がりはご覧の通りでお味も本格的十割蕎麦です。
美味しい😋🍴💕

對於高齡的蕎麥名人來說,捏蕎麥面的麵團的工作是非常辛苦的。
囙此,理科爺爺Rikejii的想法是使用文明的利器。
以前用全身的力量一邊數一百次一邊用手捏。
如果那個使用食品處理器的話,只需3分鐘就能非常順利地捏好。
正如您所看到的,味道也是真正的十成蕎麥面。
美味 😋🍴💕

The work to knead the soba dough for an old soba expert, and to work out is very hard.
Therefore an idea of Rikejii which is grandfather of the physical science is to use the convenience.
I kneaded it by hand while counting 100 times with all power before and was sleeping.
If it uses the food processor, I knead it very smoothly in only 3 minutes and can knead .
The completion is as you see, and the taste is authentic Juwari soba, too.
Delicious 😋🍴💕




梅仕事

2024-06-11 10:37:23 | 日記











梅仕事です。
① 今年も近所の人からこんなにたくさんの梅をいただきました。
② 塩漬け。
③ 果汁浸出。
④ 紫蘇の葉を水洗乾燥
⑤ 塩揉み
⑥ 再漬け込み
梅雨が明けたら真夏の直射日光で土用干しです。自然の恵みに感謝し、今年も健康で梅仕事ができる幸を実感しています。

梅工作。
① 今年也從附近的人那裡得到了這麼多梅花。
②鹽醃。
③果汁浸出。
④將紫蘇葉水洗乾燥
⑤鹽揉搓
⑥再醃制
梅雨結束後,在盛夏的陽光直射下曬土用。 感謝自然的恩惠,今年也切身感受到了健康的梅花工作的幸福。

It is plum work.
① A neighboring person gave so many plums to me this year.
② Food preserved in salt.
③ Fruit juice exudation.
④ I wash with water and dry a leaf of the shiso
⑤ I rub salt
⑥ I soak it again and am crowded
If the rainy season is over, it is summer airing by direct rays of the sun of the midsummer. I appreciate blessings of nature and realize the good luck that plum work is possible with health this year.




2024/06/10

2024-06-10 09:20:21 | 日記
台湾山峡老街金角牛






台湾🇹🇼新北市山峡老街名物のパンです。味は普通ですが形がユニークでかわいいです。

是臺灣新北市山峽老街名產的麵包。 味道一般,但形狀獨特,很可愛。

It is the bread of the specialty of Taiwanese New taipei city glen old town. The taste is common, but a form is unique and pretty.