Apple and Raisin Chutney
Ingredients
1.75kg (4lb) cooking apples, peeled cored and chopped
4 medium-sized onions, peeled and finely chopped
2 cloves of garlic, crushed
Juice of 1 lemon
1 tablespoon mustard seeds
900ml (1 1/2 pints)vinegar
450g (1lb)raisins
1 tablespoon ground ginger
2 tablespoons salt
1kg (2lb 2oz) soft brown suger
How to cook
Place the apples, onions, garlic, lemon juice, mustard seeds and 600ml (1 pint) of the vinegar in a preserving pan. Bring to the boil then reduce the heat and simmer for 1 hour until the mixture is soft. Add the raisins, ground ginger, salt, suger and remaining vinegar and simmer, stirring frequently until the chutney is thick.
初めてあすかちゃんのブログに来ました。教えてくれてありがとう。イギリスも、花ちゃんもすっかり冬支度な感じですね。一番上の花ちゃん写真、絵本のいちページみたい!
あすかちゃんのチャツネ、愛情こもってておいしいだろうな。びんのラベルもすごくいい感じ。
イアンさんもお元気そうですね。オンスとキロのあすかちゃんとのやりとり、すごく想像できて笑いました。どうぞよろしくお伝えください。
ブログを読んでいて、ロンドンの生活うらやましくなりました。イギリスは、自然がたくさんあったり文化的な面で秀でていたり世界のいいものが集まってきたりして、いいところもいっぱいあるんだよなあって。
それにしても、チャツネ、美味しそう!
玉葱とビネガーは入るんですね。勉強になりました!
花ちゃん、大人顔になったように思うのは私だけ?
花は最近、顔だけでなく、言うことも一人前です。
一宏はよく怒られています。(私の真似?)
でも昨日は、滅多に怒らない一宏に怒られて、半べそかいて「うー…花かなしいの。パパ怒ったから…」と言っていました。