理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

八丁味噌仕込み

2024-01-14 17:34:51 | 日記







大豆から作られた八丁味噌は愛知県の特産品です。仕込みは一年で一番寒い季節が最適とされています。地元産の大豆4kgを一昼夜水に浸して圧力鍋で加熱しました。フードプロセッサーでこれをペースト状にしてよく冷ましました。これに塩と味噌麹を混ぜて容器に詰めました。その上に重石を乗せて我が家の縁の下で約二年間じっくり発酵させます。出来上がったら美味しい味噌汁と味噌煮込みうどんで長寿を祝おう。

用大豆做的八丁味增是愛知縣的特產。 最適合一年中最冷的季節進貨。 將當地產的4kg大豆在水中浸泡一晝夜,用壓力鍋加熱。 用食品處理器把它做成糊狀,冷卻得很好。 把鹽和味增曲混合在一起裝進容器裏。 在上面放上重石,在我家的邊緣下慢慢發酵大約兩年。 做好後用美味的味增湯和味增燉烏冬面慶祝長壽吧。

The Hatcho miso made from a soybean is a special product of Aichi. It is said that the season that the training is one year, and is the coldest is most suitable. I dipped 4 kg of soybeans from a hometown into the water for one day and heated up with a pressure cooker. You might do this into paste form in a food processor and cooled it. I mixed salt and malted rice used for making miso with this and squeezed up in a container. I let the top ferment under the relationship of my home carrying a weight slowly and carefully for about two years. Let's celebrate longevity with delicious miso soup and Misonikomi Udon if completed.






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