理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

お正月料理

2021-01-01 16:15:24 | 日記

明けましておめでとうございます。日本ではお正月料理と言えばお雑煮とおせち料理です。それは朝ごはんと昼ご飯でもうじゅうぶんだから晩ご飯は鮪のお鮨と小松菜茸油揚炒めと赤蕪のぬか漬けにしました。

新年快樂。 在日本,新年菜肴是雜煮和西西菜。 早餐和午餐已經吃光了,所以晚餐是炒鮭魚和小松油炸食品,醃制了紅豆醬。

Happy New Year. When saying a New Year's dish in Japan, they're soup containing rice cakes and osechi ryori. Because breakfast and lunch were already enough for that, I took tuna sushi, Komatsuna leaf mushroom thin fried tofu fry and beet vegetables pickled in rice-bran paste for supper.





最新の画像もっと見る

コメントを投稿