理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

蓬だんご

2023-05-06 09:23:18 | 日記









①連日の初夏の日を浴びて育ちすぎた蓬です。
②先端の軟らかそうな新芽です。
③すり鉢でペースト状にされた蓬です。
④圧力鍋で蒸した米粉と混ぜた蓬餅です。
⑤丸めて串に刺してきな粉をまぶせば蓬だんごの出来上がりです。

①是在連日初夏的陽光下長大的蓬。
②是尖端柔軟的新芽。
③是用研缽做成糊狀的蓬。
④和用壓力鍋蒸的米粉混合的蓬餅。
⑤團起來插在扡子上撒上黃豆粉的話,蓬丸子就做好了。

①It is the mugwort which takes a day of the early summer of the day after day, and grew too much.
②It is the sprout which seems to be soft of the tip.
③It is a mugwort done into paste form with an earthenware mortar.
④It is the rice flour which I steamed with a pressure cooker and the mugwort-flavored rice cake which I mixed.
⑤If I round it and spit it and cover it with powder, it is the completion of the mugwort dumpling.