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良い脂肪で心臓病の予防

2010-03-29 12:04:50 | 医学情報と健康
Replacing saturated fats with healthier options
can cut the risk of heart disease by a fifth,
a US study says.

The Harvard Medical School reports adds weight
to the growing evidence about polyunsaturated fats,
found in some fish and vegetable oils.

The team analysed the findings from eight previous studies,
covering more than 13,000 people, in their research.

Experts said cutting down on saturated fats,
found in butter and meat, was just one part of a healthy diet.

It is recommended that adults get no more than
11% of their energy from saturated fats.


(23 March 2010, BBC : 原文)


“Good fat”良い脂肪は、心臓病の危険性を5分の1まで
減少させる。

米国のハーバード・メディカルスクールの調査報告では、
魚や植物油で摂取した脂が、心臓病の予防に良いことが、
証明された。

一般に、私たちが摂取する動物性の脂は、飽和脂肪と呼ばれ、
体内で動脈の血栓を生じさせやすく、これが脳梗塞や、
心臓病の主な原因である。

飽和脂肪とは、炭素原子が水素原子で飽和する化学構造で、
室温では、固形状である。

従って、肉をたくさん食べれば、血液中がドロドロとなりやすく
血栓が出来るのは頷ける。

一方、魚や植物油は、良質のコレステロールを増やすので、
体に良いのである。
それでも、肉が食べたいときは、1日の総カロリーの10未満
に制限することが推奨される。

バイキングなどでは、どうしても抑制が効かなくなるが、
食生活は、粗食が良いと言うことか?


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