An extract found in the bright yellow curry spice turmeric(ウコン)
can kill off cancer cells, scientists have shown.
The chemical - curcumin (クルクミン)- has long been thought to
have healing powers and is already being tested as a treatment
for arthritis(関節リュウマチ) and even dementia(認知症).
Dr Sharon McKenna and her team found that curcumin started
to kill cancer cells within 24 hours.
'Natural' remedy
The cells also began to digest themselves, after the curcumin
triggered lethal cell death signals.
Dr McKenna said: "Scientists have known for a long time
that natural compounds have the potential to treat faulty cells
that have become cancerous and we suspected
that curcumin might have therapeutic value."
"This is interesting research which opens up the possibility
that natural chemicals found in turmeric could be developed
into new treatments for oesophageal(食道) cancer.
(28 October 2009, BBC : 原文)
カレーのスパイスであるウコンの黄色色素(クルクミン)が、
がん細胞を破壊する働きがあることが証明された。
元々、クルクミンは、自然治癒能力を高める力があり、
関節リュウマチや認知症の治療法として、試されてきていた
様である。
以前、カレーを頻繁に食べる人は、認知症を抑制できる研究結果を
紹介したが、今回、詳細な要因が究明されたようである。
今夜の夕食は、早速、カレーにしてみよう!
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that natural compounds have the potential to treat faulty cells
that have become cancerous and we suspected
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"This is interesting research which opens up the possibility
that natural chemicals found in turmeric could be developed
into new treatments for oesophageal(食道) cancer.
(28 October 2009, BBC : 原文)
カレーのスパイスであるウコンの黄色色素(クルクミン)が、
がん細胞を破壊する働きがあることが証明された。
元々、クルクミンは、自然治癒能力を高める力があり、
関節リュウマチや認知症の治療法として、試されてきていた
様である。
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