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Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

おうち紹介 (My House in France)

2006-10-09 03:31:11 | Life @France
どうも最近、友人達の間で料理や家の紹介が流行っている(?)らしいので、
料理に続いて、我が家の紹介でもしたいと思います。

場所は、学校のあるフォンテーヌブローから北東方面へ車で約15分ほど、
ボワ・ル・ロワという村の、セーヌ川沿いです。
この辺りはやや別荘地帯っぽい雰囲気を備えていて、
いわゆるシャトー(お城)っぽい雰囲気の家もけっこう見られます

家は9人で共有していて、僕(日本)以外には、イスラエル、モロッコ、
スウェーデン、韓国、ロシア、ポルトガル、インドそしてドイツから
やってきています。うまく国籍が分かれていますね。^^

僕は2階の1室を借りており、家賃は940ユーロと1人暮らしにはやや高めですが、
WiFiや乾燥機のほか、家財道具も必要最低限は揃っており、
税金やガーデニング費用、保険も込みこみなのでまぁそれなりにお得です。

目の前をセーヌ川が通っているので、犬の散歩やジョギング、サイクリングを
する人達をよく見かけますね。(^_-)-☆

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It seems popular among my friends abroad to introduce their cooking and
residence, so I follow them this time.^^

My house locates in the village named "Bois Le Roi," northwest, 15 minutes drive from Fontainebleau where Insead locates.
As you can see, my house stands in front of Seine River, which is very nice.
There are a lot of big houses like "Chateau" around here.

I share my house with other 8 participants of Insead;
they are from Israel, Morroco, Sweden, South Korea,
Portugal, India, and Germany.
Although we did not contact with each other, good mix of nationalities.

I rent one of the rooms in the first floor by 940 euros,
which is a little expensive for one person.
However, my room rent includes WiFi internet, drying machine (share),
insurance, gardening expense, tax, and necessary household stuffs.
I think it's not so expensive, considering these features.

I often find the people who jog, enjoy cycling,
and take for a walk with their dogs in front of my house.
This would be because the beautiful scenery around here.)

肉じゃが (Japanese traditional meal, Niku-Jaga)

2006-10-09 02:42:38 | Life @France
今日は日曜日。今週末は疲労回復と決め込んでいたので、
今朝は昼まで寝てました。^^

で、昨日に続いて(昨日は3度目のカツどーん!)、
今日は肉じゃがを久しぶりに作ってみました♪
なんか、食べたくなるじゃーありませんか、肉じゃがって。

出来栄えは、ちょっと汁気が少なめだったことと、
じゃがいもの固さにムラがややあった以外はまぁ上出来♪
落し蓋の使い方やジャガイモの種類が異なることが影響したのかなぁ?
(こっちは、フライドポテト用やマッシュポテト用などと
スーパーで分けて売られていたりします。)
あと、牛肉が切り落としじゃないので、その辺が不満・・・

もちろん、今夜の食卓も同じメニューです(苦笑)。

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I decided to take a rest this weekend, so overslept until noon this morning.

After cooking a Katsu-don last night (third one!),
I made a Niku-Jaga (Beef, potato, carrot and kidney beans boiled with
soy sauce etc...) for the first time since a couple of years ago.
Don't you sometimes wanna eat Niku-Jaga suddenly?

It was not bad except that it lacked sauce a little and
that some potatoes were hard to eat.
In addition, the beef was not cut suitably for Niku-Jaga.
(In France, cut off beef seems not to be sold?)
This was due to the difference of use of Otoshibuta (One way to cooking)
and the kind of potatoes (in France, there are several kinds of potatoes).

Of course, tonight's dinner is also with Niku-Jaga...