Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

ビストロで食事会 (Party at French bistro)

2010-02-28 19:20:28 | Movie
今日は職場で最近ご結婚された方のお祝いも兼ねて、
パートナー同伴でのパーティーを、堺筋本町のル・ヌー・パピヨンで行いました♪

ここは以前も来たことがあったのですが、隣のワイン屋さんで購入したワインを
+2,000円で飲むことが可能、前菜・メインのボリュームも満点ということで
これからも足を運びたい所の1つです。

今日も13名でシャンパン、ワインを合わせて7本空けましたか・・・^^
新婚さんへのプレゼントも気に入ってもらえたようで、嬉しく・楽しい1日でした。

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This weekend, had a party with my colleagues including their partners
at French Bistro, Le Noeud Papillon, in Sakaisuji-Hommachi.
Celebrated the newly-wed couple and enjoyed communicating with
each others' partners.

This bistro is one of my favorite restaurants in Osaka;
you can enjoy drinking wines you buy at the wine curve next to it
at +2,000 yen additional cost, and its course menu (entry and main)
is really excellent in its taste and cost performance.

We had 7 champagnes and wines in total, by 13 people.
Seemed newly-weds looked happy for our present.
It was really nice Sunday afternoon...(I drank too much as always...)

カーリング (Curling)

2010-02-20 15:07:41 | Life @JAPAN
巷と違い、あまり熱心に見ていなかったバンクーバーオリンピックですが、
今日はライブで好きなカーリングを鑑賞~。

カナダ戦でも息詰まる攻防にシビれ気味でしたが、
さっきまでやっていたイギリス戦でのラストショット(写真)は
ちょっと感動~♪ひさびさに涙モノでしたね(;_;)
次の試合は月曜ということで少し残念。お休み取ろうかな・・・(笑)

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Not as crazy about Vancouver Olympics as people do;
but enjoyed watching Curling match b/w Japan and Great Britain.

Match with Canada was very interesting about 2 teams' offense and diffense.
On top of that, the last shot of Japan team (pic) was really outstanding!
I was moved by it...

Next match seems to be held on Monday.
Maybe I should take a holiday.^^

ミラノ風カツレツ? (Fried pork cutlet in MILANO style)

2010-02-14 20:57:04 | Life @JAPAN
修理に出ていたカメラもようやく戻ってきて、ブログ復活です。^^
(先週末は結婚式など、ネタ豊富だったんですが・・・)

考え事をしている今週末ですが、気晴らしに仔牛ではなく
ミラノ風豚カツを作ってみたり。
いや、これが美味いんだな~。我ながら出来に満足(笑)。
そういえば、フランスでは仔牛を豚と間違えて
よく食べていた記憶が・・・^^;

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Have got my digital camera back from repair this weekend,
starting to keep this blog again.
(Had a lot of topics last weekend, including my collegues' wedding..)

Cooked a deep-fried pork cutlet (not veal) while considering business strategy.
I found it much better than I expected; maybe I would make it again soon.
My french days might be with deep-fried "veal" cutlet...
(I might have mistaken to use veal instead of pork.)