Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

ブルゴーニュ・パストゥグラン (B ourgogne Passetoutgrain)

2008-12-21 21:55:30 | Wine
流石です。エマニュエル・ルジェ。

友人に勧められ購入したら、いやー、びっくりしました。
2005年はブルゴーニュも当たり年なのでしょうが、
それにしても、注いだ後の香りがすごい!
味も僕好みのブルゴーニュ、こういうのを飲むと幸せを感じますね(笑)。
アンリ・ジャイエとなると、どんな味がするんでしょうね・・・

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Great wine, thanks for Emmanuel Rouget.

As recommended by my friend, I bought this and am amazed.
2005 would be a great year for Bourgogne as well;
but this wine is great although it's just a passetougrain.
The flavor of the first glass was fantastic!
I love this Bourgogne taste, too, feeling a ton of happiness.
Dream of drinking the wine by Henri Jayer...

ブイヤベース (Bouilla Baisse)

2008-12-13 23:48:18 | Life @JAPAN
先日、フレンチ洋食というジャンルの料理を食べてきました。
フレンチの技術を、洋食のメニューに応用するということですが、
手軽なワインも揃っていて使い勝手がいいビストロといった感じ。

写真はメインのブイヤベースですが、リゾットも楽しめて大満足!
ハンバーグと赤ワインという組合せも美味しく。また来ようかな。

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Enjoyed french-style, western dishes before.
That means french cooking techniques applied for western foods such as
hamburg steak, soop, and so on.
It was a kind of convienient bistro with a lot of reasonable wines.

The pic is the main dish, bouilla baisse, which was also good for risotto.
I really enjoyed a hamburg steak and a glass of red wine.
Maybe would come here soon. ^^