Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

旅立ち前夜 (Vacation ahead!)

2010-09-30 00:12:12 | Travel
明日から欧州旅行です。

予定は、フランクフルト→ルクセンブルク→グリンデルワルト
→フィレンツェ→リヨン→パリで10/13帰国予定。

停滞気味のアップデート、乞うご期待(笑)。

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Will depart to Europe since tomorrow!

Going to be in Frankfurt am mein, Luxembourg, Grindelwald,
Florence, Lyon, and Paris. (if, on schedule)

Hope to see you there !

ビストロ大学?(Bistro a Vin Daigaku)

2010-09-28 23:34:50 | Life @JAPAN
最近、ブログのアップがないとの一部お叱り(?)を受け、
先日のビストロ探索についてご紹介♪

Le Noeud Papillonの姉妹店、Bistro a Vin Daigakuです。
両者とも、関本大学さんって方がオーナーなのですが、
今回のお店は1号店のためお名前をもじってDaigakuと言うんですね。

マルサネのワインが無かったのは残念でしたが、メインの子羊、
前菜のフォアグラ、イチヂク、トリュフなどを堪能~♪


ま、たまにはこんな幸せも必要ですね。^^

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Some people asked me to update my blog; Sorry for this.
So, will introduce a new bistro in Osaka.

"Bistro a Vin Daigaku" is a sister restaurant of "Le Noeud Papillon,"
whose owner is the same guy, Mr. Daigaku Sekimoto.
(In Japan, Daigaku means "university," so it sounds interesting!)

It was a pity not to have a glass of Marsannay wine;
but I enjoyed a main dish of lamb, an appetizer with truffle, fig and foie gras.
This was great...

I think you should have this kind of happy time, sometimes.

3連休♪ (Three holidays!)

2010-09-20 19:51:34 | Movie
そう、日本では今週末は3連休!
最近アウトドアづいている僕は、初日はラフティング@保津川へ♪
(これについては写真入手次第アップ予定)

昨日、今日は体力回復のためにのーんびりモード。
要は寝てばっかりいたのですが、料理はぼちぼち奮闘中。
今日はすっかり得意料理となったラタトゥイユと豚じゃがに、
飛鳥Ⅱ限定のエビスビールとシャトー・モンローズのセカンドを堪能中です。

モンローズ系は初めて飲みましたが、2007年モノでも
デキャンタージュするとかなり円やかに♪
でも、バラ園は見えません(苦笑)。

気候もようやく秋めいてきて、赤ワインが美味しい季節になりましたね。

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Three continual holidays in Japan, this weekend!
First day, I enjoyed rafting at Hozugawa river in Kyoto!!!
(Will report whenever I got pictures from organizer.)

Then, had a rest during last two days, in sum, sleeping most of the day. ^^
But, of course, I prepared some meals for myself;
tonight, I cooked two favorite dishes, ratatouille and boiled pork with potatoes.
Plus, enjoying a can of YEBISU beer limited version for ASKA II (a Japanese great touring ship) and a bottle of "La Dame de Montrose"(2nd label of Chateau Montrose).

This Montrose 2nd was made in 2007; but it became milder when decanted.
As you guess, couldn't imagine "rose garden." ^^;

It finally become a good season for tasting red wines in Japan,
as it becomes colder these days...