ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

牛カツ丼  Beaf Cutlet Donburi

2010-09-15 18:32:00 | 日記
 

 

肉屋でカツのようなものを見つけて早速購入しました
これはシュニッツアーといって古くからオーストリア、ドイツなどで食べられている料理です
南太平洋でもサモアなど過去にドイツあるいはオランダの植民地であったところでは見かけることができます
今回はビーフシュニッツアーですので牛カツです
フライパンに少量の油をひいて、それでこんがりと色がつくまで焼きます
別の鍋に卵とタマネギ、砂糖とだし醤油をくわえたものを少し煮立たせ、そこへカツを投入して、卵が固まりはじめたら火を止めて、全部を熱いご飯の上に乗せて完成です
今度肉屋さんでポークシュニッツアーができないか頼んでみます

I found the meat like a cutlet and bought it.
It is called the “schnitzel”, which is the traditional cuisine in European countries.
In the South Pacific region, we often see it in several countries which used to be a colony of Germany or the Netherlands.
This time it was the beef schnitzel and the Gyu-katsu in Japanese.
Applying a little oil on the fry pan and roast it until the surface becomes light brown.
Put an egg, some chopped onion with sugar and some soy sauce into another pan and simmer them.
When the egg becomes coagulate, stop the flame and put all of them on the hot steamed rice.
I will ask to the meat shop if they have some pork schnitzel.