このところ食材とか料理ネタが多くなっていますが、途上国で手に入らない食材をなんとか代用品で作るという楽しみがあります
今日はシュウマイに挑戦
まず手に入らないのがキャベツ、しかしごく稀にマーケットに登場しますので、これは見たら必ず買います
そして豚肉のミンチ、ミンストポークという名前で売っている肉は挽き方が粗くとても使えません
そこで思いついたのが、ポークランチョンミートという缶詰で、これをほぐして使います
これはすでに味付けがしてあるので、追加の味付けはなしでやってみました
軽く茹でた千切りキャベツとこね合わせ、皮は春巻きの皮として売っているものを、4つに切って使いました
形はシュウマイらしくならないけど、問題は味だよとばかりに。巾着型のシュウマイが20個ばかりできました
仕上げは蒸し方ですが、日本の100均で買ってきた蒸し器を、鍋の中に入れて蒸します
熱々のご飯に、からし醤油
熱帯の国でこれが味わえるとは、至福のひとときです
In these days, the topics of the foods are increasing.
There is a kind of pleasure to substitute the other materials instead of which are very difficult to get in this country.
Today I tried to cook shumai.
The first challenge was the cabbage, it appears very few times in the market and I bought it last week.
The second one was the minced pork, in this country the minced pork is very rough and not good for the shumai.
I used the luncheon meat pork instead and it was already seasoned so I didn’t add any seasoning.
Mixing them and kneed, I used the spring roll pastry cutting into four instead.
Wrapping the dough with the spring roll pastry and it was difficult to form the typical shumai and I formed like as the drawstrings of 20pieces.
Finally to steam them, I used the special steamer, which I brought from Japan, in the pan.
Having with the soy sauce and Japanese mustard and hot steamed rice together, it was the time of the supreme bliss.
今日はシュウマイに挑戦
まず手に入らないのがキャベツ、しかしごく稀にマーケットに登場しますので、これは見たら必ず買います
そして豚肉のミンチ、ミンストポークという名前で売っている肉は挽き方が粗くとても使えません
そこで思いついたのが、ポークランチョンミートという缶詰で、これをほぐして使います
これはすでに味付けがしてあるので、追加の味付けはなしでやってみました
軽く茹でた千切りキャベツとこね合わせ、皮は春巻きの皮として売っているものを、4つに切って使いました
形はシュウマイらしくならないけど、問題は味だよとばかりに。巾着型のシュウマイが20個ばかりできました
仕上げは蒸し方ですが、日本の100均で買ってきた蒸し器を、鍋の中に入れて蒸します
熱々のご飯に、からし醤油
熱帯の国でこれが味わえるとは、至福のひとときです
In these days, the topics of the foods are increasing.
There is a kind of pleasure to substitute the other materials instead of which are very difficult to get in this country.
Today I tried to cook shumai.
The first challenge was the cabbage, it appears very few times in the market and I bought it last week.
The second one was the minced pork, in this country the minced pork is very rough and not good for the shumai.
I used the luncheon meat pork instead and it was already seasoned so I didn’t add any seasoning.
Mixing them and kneed, I used the spring roll pastry cutting into four instead.
Wrapping the dough with the spring roll pastry and it was difficult to form the typical shumai and I formed like as the drawstrings of 20pieces.
Finally to steam them, I used the special steamer, which I brought from Japan, in the pan.
Having with the soy sauce and Japanese mustard and hot steamed rice together, it was the time of the supreme bliss.