ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

ドライカレー Dry Curry

2010-09-05 17:06:42 | 日記
2年ほど前サモアで作ってとても評判の良かったドライカレーを思い出しながら作ってみました
材料はひき肉(牛、豚、鶏なんでも)、ニンジン、タマネギ、ジャガイモ、セロリなどですが、セロリはこの国ではひどく高価で手が出せません
そこで代わりにチンゲンサイの根に近い白い部分を使ってみました
すべての野菜を5mm程度のサイコロ状に切って、にんにく、しょうがをたっぷり利かせて軽く炒めます
ひき肉を加えてさらに炒め、そこにトマトソースを加えて固形コンソメで味付けをします
しばらくとろ火で煮詰めて、カレー粉を好みの分量加え、さらに決め手はみじん切りにしたレーズン
ほとんど水気が無くなるまで煮詰めて完成です
これを白いご飯の上に乗せていただきます
暑い夏場で食欲が低下したときにも、無理せずに食べられる一品です

I cooked the dry curry which was one of the good reputation food of my cooking about two years ago in Samoa.
The materials were some minced meat (beef, pork, chicken or anything), carrot, onions, potatoes and celery.
But the celery is so expensive in this country and I used the white part of the Chinese cabbage instead.
Chopping all vegetables into 5mm cube and fried them with rich garlic and ginger.
Adding minced beef and put the tomato sauce into it.
Seasoning with curry powder and solid consommé and finally add some chopped raisin and boil them down with a low flame.
Put it on the steamed rice and eat.
It is a pretty good one for the hot summer which makes all people poor appetite.