帰宅途中のククム地区の路上で毎日市場が開かれています
今日はベイナスを買ってついでに魚市場をのぞいてみるとマグロのスライスを売っていました
見た目の鮮度があまり良くなさそうでしたが、ひとつ20ドル(約280円)で買って帰り、すぐにサクに切り分けました
きれいなサクになったものは冷凍し、半端の切り身を醤油と味醂を等量合わせて、にんにくとしょうがをたっぷり利かせたタレに30分ほど漬け込みます
これをフライパンで表面だけ焼いて、あとからスライスすると、ちょうどタタキのような感じになります
このステーキをレタスを敷き詰めた皿に盛り完成です
大根があればおろしポン酢がいいのですが、今日はイングリシュマスタードでいただきました
これが思いのほか美味しく、是非誰かに賞味してもらいたくなりました
There is the street market at Kukum area on the half way to my home.
I bought some big eggplants and walked around the fish mart, then I found the sliced tuna of 15cm thick and 30cm diameter.
It seemed not so fresh but I bought it.
Soon after come back home, I cut it into four and made some small sashimi blocks.
I put them into the freezer and some of them into the special sauce which was brended the soysauce and mirin with much ginger and garlic.
After 30 minutes, bake them on the frying pan untill only the surface colour changed.
After then slice them and put on the plate with the lettuce, the tuna steake is completed.
If there is some, the grated radish and soysauce with some vinegar must be the best match.
But today I had it with English mustard and it was so delicious.
I whished somebody could taste it.
今日はベイナスを買ってついでに魚市場をのぞいてみるとマグロのスライスを売っていました
見た目の鮮度があまり良くなさそうでしたが、ひとつ20ドル(約280円)で買って帰り、すぐにサクに切り分けました
きれいなサクになったものは冷凍し、半端の切り身を醤油と味醂を等量合わせて、にんにくとしょうがをたっぷり利かせたタレに30分ほど漬け込みます
これをフライパンで表面だけ焼いて、あとからスライスすると、ちょうどタタキのような感じになります
このステーキをレタスを敷き詰めた皿に盛り完成です
大根があればおろしポン酢がいいのですが、今日はイングリシュマスタードでいただきました
これが思いのほか美味しく、是非誰かに賞味してもらいたくなりました
There is the street market at Kukum area on the half way to my home.
I bought some big eggplants and walked around the fish mart, then I found the sliced tuna of 15cm thick and 30cm diameter.
It seemed not so fresh but I bought it.
Soon after come back home, I cut it into four and made some small sashimi blocks.
I put them into the freezer and some of them into the special sauce which was brended the soysauce and mirin with much ginger and garlic.
After 30 minutes, bake them on the frying pan untill only the surface colour changed.
After then slice them and put on the plate with the lettuce, the tuna steake is completed.
If there is some, the grated radish and soysauce with some vinegar must be the best match.
But today I had it with English mustard and it was so delicious.
I whished somebody could taste it.