ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

野菜三品  Three plates of vegetables

2010-09-09 18:34:17 | 日記
はじめは我が家の定番、きゅうりスティックに田楽味噌
これは以前にご紹介したかもしれませんが、赤味噌に胡麻油、みりん、砂糖を加えてとろ火で練り上げたものです
その隣はサニーレタスですが、この味噌は田楽味噌にさらに豆板醤を加えて練ったもので、ピリッとした辛さが何とも言えません
その次は普通のキャベツを適当な大きさに切って、茹でたものを胡麻油であえて、その上に潮吹き昆布を乗せたもの
これは駒ヶ根の「養老の滝」のメニューにあったもので、あまりの旨さに3回追加注文したものです。まねして作ってみましたがまず失敗はなさそうなものです
なぜかすべて酒呑みが好みそうなものばかりですが、食欲増進にはもってこいです

The first one is the cucumber stick with Dengaku-miso.
Probably I introduced before that adding sesame-oil, mirin and sugar into the red soy past and kneaded on the small frame.
Next one is the Sunny lettuce with above soy past but fatherly added Taoban-jan and it is so nice with little bit chili.
The last one is the boiled cabbage dressed with sesame-oil and put salty sprit sea tangle on it.
This was in the menu of the Yourouno-taki in Komagane city and it was so nice for three times repeat order.
All of them are favorites for the drinkers but they are also good for the appetizer.