Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

研究室主催の新年会 (New year's party at the laboratory)

2012-01-07 22:46:41 | Life @JAPAN
今日は久しぶりに大学へ。
理由は、出身研究室主催の新年会への参加です。^^

実は、僕はここの研究室の第1期生におそらく当たる世代。
そういうわけで、この研究室も設立以来13年くらいになるようですが、
僕が修了してからの歴史と同じなんですな・・・はは。

ほとんどが知らない方ばかりで、僕も少し大人しく。
但し、近況報告と言うことで作ったpptはしっかりと説明しました。
学生や後輩方の参考になればいいのですが。

道中、懐かしい喫茶店がまだ健在なのを発見!
巨大オムライスが思い出ですが、今日はハンバーグ添えてみました。^^


ちなみに、大学はここです。分かるかな?


-------
Visited the university I graduated today;
because the New Year's party was held at the lab I have been then.

The lab was founded about 13 years ago, and coincidentally,
I'm the first alumni of that lab, meaning it has been 13 years
since i had graduated there...

Never known most of them participating, so i was a bit nervous...
Of course, I had done my job to tell my career path to students
and younger people, hoping my experience would be something to them.

BTW, found the cafe I used to be when i was student and
ate memorable "Rice with omelet!"
Today, i added a hamburg to it!

The last pic was what taken at the main entrance gate.
Guess what the univ. is.

明けましてフレンチ♪ (New Year's hors d'oeuvre in 2012)

2012-01-03 23:45:04 | Life @JAPAN
今年は予約済のフレンチ・オードブルで幕開け~♪
(なぜかトップにアップできず、下記でご確認を!)


紅白のモン・ペラを用意していたんですが、実家に帰っても、
飲んだくれは僕1人・・・なので、白(トップ写真)だけにしておきました。

豚のリエットやフォアグラのテリーヌ、牛ホホ肉の赤ワイン煮など
色々食べて、それは満足なんですが、どうも冷たいものが多いのが・・・
(これは日本のおせちもそうですよねぇ)

やっぱ、正月はお雑煮、甘酒など温かいものがいいかな(苦笑)。

最後に、今年も何卒よろしくお願いいたします。m(_ _)m

--------
Happy new year 2012 for all of everyone!
I started this year with French hors d'oeuvre and a bottle of white wine!

Unfortunately, i'm the only one drinking a lot in my family...
so, though i prepared two bottles (red/white), just opened a white one!
(In Japan, we see red/white set as "celebrating/lucky" symbol!)

We enjoyed a cup of pork rillette, a terrine of foie gras, and beef cheek meat boiled with red wine...
Some of them were hot dish, but most of them were cold...
I prefer "hot/warm" dishes for new year (as it was chilly!!!).

Anyway, pls visit my blog and give me any comments this year, too!