Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

鯛のお頭つき? (New recipe)

2010-05-04 20:54:54 | Life @JAPAN
日本では、おめでたい日には「鯛の尾頭つき」とよくいいますね。
特に何もめでたいことは無いのですが、天然ものがあったので
ものは試し!と鯛を1匹まるごとアクアパッツァに仕上げました。

添えたものは、日本橋・たいめいけんのレシピによるコールスローサラダ♪
ルジェのアリゴテ(白ワイン)と一緒に食すと・・・幸せ~( ~o~)

明日はまた新しい料理に挑戦予定です。^_^

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In Japan, we say that people celebrate their memorial days with
red sea bream with its head and tail;
today, boiled up a sea bream in acqua pazza style
though I don't have any good events...

Anyway, it was wonderful dinner with the acqua pazza,
coleslaw in Taimei-ken style, and a glass of white wine
(Bourgogne Aligote by Emmanuel ROUGET).

Will try another new recipe tomorrow!

春パスタ (Cooking a pasta in spring style)

2010-05-04 13:24:14 | Life @JAPAN
快晴の日本列島、いかがお過ごしでしょうか?^^

実家から戻って、いろいろとやりたかったことに手をつけております。
まずは夏仕様への模様替えとお掃除(苦笑)。
そんな合間をぬって、近所のMaxValuへお買い物をして、
今日のランチは、作ってみたかった春キャベツを使ったパスタに挑戦♪

ペペロンチーノがベースですが、アンチョビを効かせつつ、
ブロッコリに水菜を加えてボリュームアップ。
鷹の爪も2つ加えて、うーん、おいしぃーい♪(笑)

昼からビールも弾みますね、そりゃ。

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Bright sunny days in all over the Japan, how's your life?

After coming back to Osaka, started doing what I wanted to do.
One of them is changing interiors to Summer style and cleaning up.^^

During that, I cooked a pasta with cabbage (veges in Spring)
after shopping at MaxValu (supermarket) in neighborhood.

This pasta is based on aglio e olio peperoncino;
and I added anchovy, broccoli, and mizuna (Japanese vege).
What I like is two pieces of hot pepper; this is great.

As you know, with beer is wonderful...