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ぷ~ママの美味しいブログ♪

インディアンピクルス

2011-02-02 | その他
我が家の近くに、とっても美味しい南インディアン食を売っているお店があります。
ここのカレー類、ベジタリアンなのでお肉はありませんが、とっても美味しいんです。

その中でもカレーに添えられているピクルスがとっても美味しい!!!
初めて食べた時はあまりの塩辛さとスパイスで
ですが、とってもそれが癖になる味だったんです。

どうにか我が家でも作れないかっと日本語Webで検索してみましたが、中々見つからず、
英語のレシピを見つけました。

レシピはカリフラワー、蕪、人参のピクルスになっているのですが、
私は今回カリフラワー、人参、ズッキーニ&レモン(そう、レモンも塩漬けスパイスになっているんです)で
作ってみました。

インディアンチリが家に無かったので、家にあったチリパウダーで作ってみました。
が、結構美味しく出来ました。

レシピは英語ですが、興味のある方は作ってみてください。



★CAULIFLOWER, TURNIP AND CARROT PICKLE RECIPE★


Ingredients:


1/2 kg Turnips (Shalgam)
1/2 kg Carrots (Gajar)
1/2 kg Cauliflower (Phool gobi)
1 cup Oil (Tel)
2 teaspoons Turmeric (Haldi)
2 teaspoons Red chili pepper (Lal Mirchi)
6 tsps ground Mustard seeds (Rai/Sarson)
Salt (Namak) to taste

How to make cauliflower, turnip and carrot pickle :

* Clean and cut vegetables into big pieces and boil for 5 minutes.
* Put in a basket to drain well and then dry with a clean cloth.
* Mix ground mustard seeds, turmeric, Red chili pepper , salt and oil together into the boiled  vegetables.
* Put in a clean jar and keep it in the sun for 4 days, shaking the pickle once or twice daily.
* Serve after 6 days.
* This pickle can be kept for 15 days.

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