Bake and Break

焼き立てパン&スイーツで、ホッと一息いれましょう~

パブローバ pavlova 。

2007-06-23 | ケーキレシピ
オーストラリアの伝統菓子、パブローバ。
オーストラリアの友人から教わったレシピです。
初めて作ったパブローバは、中がマシュマロのようにフワフワ!驚きの食感でした。


Pavlova is the Austlarian traditional sweet.
My Austlarian friend tought me how to make it.
The pavlova I first made was sooo fluffy like marshmallow !
I was surprised the texture.


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* マシュマロパブローバ *

(生地)
卵白 4個分
粉糖  1カップ
コーンスターチ  小さじ2
グラニュー糖  大さじ2
酢  小さじ1
バニラエッセンス  小さじ1/2

(デコレーション用)
ホイップクリーム(砂糖不使用)  適量
お好みのフルーツ  適量

1.オーブンを160℃に予熱する。
2.天板にベーキングシートをひき、コーンスターチをまぶしておく。
3.卵白をかたく泡立て、粉糖の1/2の量を加える。完全に混ざり合うまでハンドミキサーでよく泡立てる。(約5分)
4.残りの粉糖を少しづつ加えて、そのつどよく混ぜる。
5.ミキサーを外しゴムベラを使って、グラニュー糖とコーンスターチをさっくり混ぜ込み、さらに酢とバニラエッセンスを加え混ぜる。
6.用意した天板に生地を流し入れ、ゴムベラを使ってケーキ型に形を整える。
7.予熱したオーブンを110℃に下げ、天板をセットする。
8.約75分(オーブンによって若干違います、調節してください)焼いた後、そのままオーブンの中で冷ます。
9.甘くないホイップクリームとフレッシュフルーツでデコレーションする。(お好みで)

メモ;
-とにかく卵白をこれでもか!という程かたく泡立てることがポイントです。
-必ず粉糖を使ってください、グラニュー糖は溶けにくいので。


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* Marshmallow Pavlova *

(for dough)
4 egg whites
1 cup castor sugar
2 t cornflour
2 T granulated sugar
1 t vinegar
1/2 t vanilla

(for decoration)
a little unsweetened whipped
fresh fruit

1cup is 200cc
t = teaspoon T = tablespoon

1. preheat oven to 160c
2. line a flat baking tray with baking paper and dust with cornflour,
3. whisk egg whites till stiff, add 1/2 cup castor sugar and beat
thoroughly until dissolved (~ 5 min)
4. add the remainder of the castor sugar gradually whisking well
after each addition
5. remove beater and carefully fold in granulated sugar and
cornflour, then vinegar and vanilla
6. tip mixture onto the tray and shape with a spatula if desired
7. place in oven and reduce heat to 110c
8. bake for 75min or so, cool in oven
9. top with unsweetened whipped cream and fresh fruit


notes:

- it's important to whisk it until it is very stiff
- it's important to use castor sugar because normal granulated sugar won't dissolve as easily.




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