ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

お好み焼き  Okonomiyaki

2013-02-14 22:27:54 | 日記

仕事帰りに寄ったスーパーで「お好み焼き粉」を見つけて飛びつきました

早速作り始めましたが、材料のキャベツがないことに気がつきました

そこで冷蔵庫にあったミニ白菜を1個刻んで使うことにしました

太さ4cm長さが12cmぐらいでしょうか、キャベツより少し水分が多く、柔らかい感じです。いつもはこれを漬物にして食べています

そこでついでに冷蔵庫にあったもやしも加えてみました

肉はウインナソーセージを刻んで入れました

フライパンで片面を焼いたあと、裏返してフタをして蒸し焼きにします

そのほかの材料は、トンカツソースとマヨネーズに花かつお

これに青海苔があれば完璧ですが、そこまで言うのは贅沢というもの

もやし入りお好み焼きは意外といけますぞ

 

 

I found the “Okonomiyaki powder” at the super market on the way to apartment and bought it soon.

I started to cook but I realized that I didn’t have the main actor cabbage.

I decided to use the mini-Chinese cabbage instead.

It was about 4cm in diameter and 12cm length and had little bit more water and floppy.

Usually I have it pickled.

I add the bean sprouts from the refrigerator and chopped Wiener sausage too.

Bake the dough for one side and after turned bake it again with the cover.

Other actor and actress were Tonkatsu Sauce, mayonnaise and dried fish flake.

If there is sea weed powder it must be perfect but extravagant.

Okonomiyaki with beans sprout was pretty nice.