終には覚むる 夢の世の中 

組織や団体等には一切所属致しておりませんが、日蓮聖人の法華経信奉者です。日々の所感の記録・備忘録として活用させて頂きます

3/19 投稿<その4>潮流

2017-03-19 22:13:21 | 世界の過誤

 

一般人まで虐殺するのを止めなさい!

シリア 

ユーフラテス川のダムに対する連合軍の攻撃停止を国連に訴え

https://jp.sputniknews.com/middle_east/201703173442015/

シリア政府は、国連のグテレス事務総長に対し、

米国を筆頭とする連合軍によるユーフラテス川のダムや堤防への空爆を

止めさせるよう訴えた。

 

シリアのムンゼル臨時代理大使は、国連事務総長及び国連安全保障理事会に送った書簡の中で

「空爆の対象となっているこれらのダムが破壊されると、多くの町や村が、押し流され水に浸かってしまい、

何十万もの人達の命が失われる恐れがある」と指摘した。

米国は、2014年からシリアにおける「ダーイシュ(イスラム国)」の陣地に対し空爆を行っているが、

この作戦は、シリア政府との合意なく展開されている。



転載以上

 

 

魚は体に悪いの?
魚介類を食べない方がいい4つの理由

http://animalsjapan.org/newsfeed/sakana-tabenai-riyuu/

 

1. プラスチック汚染

「マイクロプラスチック」と言う目に見えないゴミは千万トン以上海に流れ、海に生きる魚たちはそれを摂取しています。

カリフォルニア大学 デービス校の研究によると、魚の4分の1は内臓にプラスチックが入っているそうです。

最新の研究では、魚介類を食べることで、毎年消費するマイクロプラスチックの量は一人あたり11,000個以上で、

多くのプラスチックが人間の体に残ることがわかっています。

海洋の汚染が悪化しつつあり、このままだと一年に消費するプラスチックの量は一人あたり78万個を超えると

研究者に予測されています。


2. 水銀

多くの人はマグロ類、クジラ類、サメ類などの水銀濃度が高いものの取りすぎは健康に良くないと

わかっていると思いますが、実は他の魚介類にも多くの水銀が含まれています。

そして地球温暖化などの環境問題の影響で、魚介類の水銀濃度は七倍も増える可能性があると

スウェーデンの研究家が注意しています


3. 糞、細菌

多くの魚介類は海外から輸入されており、糞と細菌まみれの狭いところで生産されている魚がたくさんいます。

生産のコストをより安くするために豚の糞を餌に使用している業者もいますが、

サルモネラのような病気につながる可能性があります。




4. 飽和脂肪酸・コレステロール

肉や卵のように、魚介類は心臓病などの病気につながる飽和脂肪酸とコレステロールが多く含まれています。

しかも、漁業の裏に他にたくさんの問題があります。

乱獲によって、海の生き物の多くは絶滅の危機に瀕しており、

クジラや亀などの海の生き物の存在は、私たちにかかっています。

そして魚は神経系があり、痛みを感じる生き物ですが、

法律で保護されずに生きたまま解体されたり、残酷な方法で殺されたりします。

転載以上

 



・・この実験自体が酷い。。。

もうこんな事をしないで済む様に、認識を改めなければ。

ヴィクトリア・ブレイスウェイトの著書をご覧になった方はいらっしゃいますか?
どの様に研究をなさったのか、私も是非一読させて頂きたいと思います。

それにしても誰?痛みを感じないなんて嘘吐いたのは!?



魚には痛みが感じない痛みがないと思われていたが実は!

http://turiguide.net/entry127.html

 

「魚は痛みを感じるか」

Victoria Braithwaite著 ・ 高橋 洋訳

~Book Reviewへの挑戦~


http://www.hokudai.ac.jp/fsc/usujiri/1206gekkan/1206bookreview/1206bookreview.html





マンモス乳製品会社が、植物ミルクに変身する!!!♪♪ 

新たな環境破壊にならない様に十分な配慮を☆

これが、世界の流れ♪

 Large Dairy Company Ditches Dairy after 90 years and Starts Producing Plant-Based Milks Instead

http://www.riseofthevegan.com/blog/dairy-company-ditches-cow-milk-and-switches-to-plant-milk

Elmhurst Dairy in Queens has ceased it's dairy operation after 90 years citing decreased customer demand.

CEO Henry Schwartz said the company has been operating at a high cost in recent years and revealed that “Pasteurized fluid milk has sort of gone out of style.”, "we are unable to continue to go on without ongoing losses." “There isn’t much room for our kind of business. I tried to keep this open because it was my father’s plant and he asked me to do so.”

The shutdown reflects ongoing trends in the dairy milk business: increasing consumer awareness of the treatment of cows in the milk industry as well as consumer concern about saturated fat, cholesterol and hormones is leading to declining sales.

Andrew Novakovic, a professor of agricultural economics at Cornell University, said milk consumption peaked in the late 1940s and has declined sharply in the last few years, from about 240 pounds per person in 2010 to about 120 pounds per person in 2015.

However the declining demand for cow milk has lead to a growth explosion for plant-based milks, so Elmhurst Dairy have dropped the dairy and renamed to simply 'Elmhurst' and will instead produce their own range of healthy plant-based milks.

Elmhurst debuted their new range named 'Milked' at the trade show Natural Foods Expo West in Anaheim, California last week.

Schwartz says their new range has "up to 4 times more nuts per serving than the other leading brands" and will be available in four varieties, Almond, Hazelnut, Cashew and Walnut. Each contains only raw cold-milled nuts and simple ingredients. And "No emulsifiers, thickeners, whiteners or frankenfood proteins" are used.


Turning cows into milk machines has led to epidemics of "production-related diseases", such as lameness and mastitis (udder infections), the two leading causes of dairy cow mortality in the U.S. This weakness is due to the extreme genetic manipulation and supplemented hormones which cause unnaturally high milk yields.

According to the USDA, 1 in 6 dairy cows in the U.S. suffers from clinical mastitis. This level of disease is reflected in the concentration of somatic cells in the milk. When a cow is infected, more than 90% of the somatic cells in her milk are neutrophils, the inflammatory cells that form pus. The average somatic cell count in U.S. milk per spoonful is 1,120,000, however the dairy industry says this pus doesn't matter because the milk is pasteurized (the pus gets 'cooked').

Dairy milk has also been found to contain an alarming cocktail of hormones including: progesterone, oestrogen, cortisone and other adrenal steroids, IGF-1 growth hormone, leptin, oxytocin, prolactin, thyroxine and triiodothyronine. This makes sense as it's designed to rapidly grow a baby calf - but aren't components humans should be consuming.

These days it's so easy to avoid all this by just drinking plant-based milks instead. If you're not vegan yet, switching your milk might be the best and easiest place to start. In fact, over the last few years so many people are switching away from cow milk that the dairy industry is in serious decline. In the UK more than a thousand farms have closed in the last three years, and research conducted by Mintel shows that half (49%) of Americans now regularly consume non-dairy milk.

This article is another example of the plant-based revolution that Google CEO Eric Schmidt predicated last year. People are also ditching whey protein powders in favor of plant-based protein powders, which have seen a significant increase in sales. And research concluded that plant-based protein was best for building muscle.

転載以上

 

情報有難う御座いました。

 

 

 



最新の画像もっと見る

コメントを投稿

ブログ作成者から承認されるまでコメントは反映されません。