ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

ヘルシーランチ  Healthy Lunch

2013-04-17 15:37:10 | 日記

休日のランチは時にはばかに凝ったり、また時には簡単に済ませることがあります

今日は手がかかっているようで、意外に簡単で結構ヘルシーなメニューです

もやしをガラスボウル一杯分茹でて、それを単純にごまだれでいただきます

主食はガーリックトースト

少し柔らかめのジャーマンローフという名前のパンを斜めにカットして、片面にマーガリンを軽く塗ります

その上に「ガーリックブレッド・スプリンクル」という秘密の粉をふりかけます

実は秘密でもなんでもない、粉末ガーリックと塩をミックスしてあるだけです

フライパンにオリーブオイルをひいて、裏面から焼きます

軽く焦げ目が付いたらひっくり返して、表を焼けばできあがりです

裏面にはオリーブオイルをたっぷりとつけるのも魅力的ですが、健康と美容上の理由で我慢します

Sometimes I cook elaborate foods and sometimes I cook very easy for my lunch on holiday.

Today’s menu I cooked was that seemed elaborate but actually is easy and healthy.

Boiling the full bowl of the beans sprout and have it with sesame dressing.

Main is the garlic toast.

Slice the soft “German loaf” and put little margarine on one side.

Sprinkle the secret powder on it.

Actually not a secret but it is the powder of salt and garlic mixed.

Then put the olive oil on the fry-pan and bake the back side of them.

When it begins to right brown, turn them and bake the other face.

It will be very charming to put a lot of olive oil, but it will be dangerous for my diet.