こちらの写真は現地での料理クラスに参加している風景です。
ルイジアナにはCajun(ケイジャン)という地元の料理があります.
フランス系移民のAcadianが地元の食材を元に作り上げた調理法です。
その中でも大変ポピュラーなものがgumbo soup(ガンボスープ)ではないかと思います。
以前数度ケイジャン料理は食べたことがあるのですがせっかくルイジアナに来たのでこちらの料理を通してそのルーツを学んでみたいと思いました。
料理教室のほうは世界各地からの人が申し込んで参加していました。
私達のテーブルはカナダのバンクーバーからの親子、テキサス州からとたまたま我々のテーブルは女性達ばかりでした。
料理は大きな男性の先生が独特のユーモアたっぷりに進めてくれました。
”一番元になるルーを作ったら、次に汚れたミシシッピー河の水をなべに注ぐんだよ、なかったらスープストックでもいいよ。”などなど。
デモンストレーション形式だったので話を聞きながらメモをとり三種類の料理をランチとしていただきました。ガンボスープ、ジャンバラヤ、プラリーンという甘いお菓子。帰りに
スパイスを買いました。
こちらはwikiからの抜粋です。ご興味のある方はどうぞ。
Cajun cuisine. This style of cooking is named for the French-speaking Acadian deported by the British from Acadia in Canada to the Acadiana region of Louisiana, USA. It is what could be called a rustic cuisine; locally available ingredients predominate and preparation is simple. An authentic Cajun meal is usually a three-pot affair, with one pot dedicated to the main dish, one dedicated to steamed rice, special made sausages, or some seafood dish, and the third containing whatever vegetable is plentiful or available. Shrimp and pork sausage are staple meats used in a variety of dishes.
The aromatic vegetables bell pepper, onion and celery are called by Cajun chefs the holy trinity of both Cajun and Creole cuisines. Roughly diced and combined in cooking, the method is similar to the use of the mirepoix in traditional French cuisine which blends roughly diced onion, celery and carrot. Characteristic aromatics for the Creole version may also include parsley, bay leaf, green onions, dried cayenne pepper and dried black pepper.
ルイジアナにはCajun(ケイジャン)という地元の料理があります.
フランス系移民のAcadianが地元の食材を元に作り上げた調理法です。
その中でも大変ポピュラーなものがgumbo soup(ガンボスープ)ではないかと思います。
以前数度ケイジャン料理は食べたことがあるのですがせっかくルイジアナに来たのでこちらの料理を通してそのルーツを学んでみたいと思いました。
料理教室のほうは世界各地からの人が申し込んで参加していました。
私達のテーブルはカナダのバンクーバーからの親子、テキサス州からとたまたま我々のテーブルは女性達ばかりでした。
料理は大きな男性の先生が独特のユーモアたっぷりに進めてくれました。
”一番元になるルーを作ったら、次に汚れたミシシッピー河の水をなべに注ぐんだよ、なかったらスープストックでもいいよ。”などなど。
デモンストレーション形式だったので話を聞きながらメモをとり三種類の料理をランチとしていただきました。ガンボスープ、ジャンバラヤ、プラリーンという甘いお菓子。帰りに
スパイスを買いました。
こちらはwikiからの抜粋です。ご興味のある方はどうぞ。
Cajun cuisine. This style of cooking is named for the French-speaking Acadian deported by the British from Acadia in Canada to the Acadiana region of Louisiana, USA. It is what could be called a rustic cuisine; locally available ingredients predominate and preparation is simple. An authentic Cajun meal is usually a three-pot affair, with one pot dedicated to the main dish, one dedicated to steamed rice, special made sausages, or some seafood dish, and the third containing whatever vegetable is plentiful or available. Shrimp and pork sausage are staple meats used in a variety of dishes.
The aromatic vegetables bell pepper, onion and celery are called by Cajun chefs the holy trinity of both Cajun and Creole cuisines. Roughly diced and combined in cooking, the method is similar to the use of the mirepoix in traditional French cuisine which blends roughly diced onion, celery and carrot. Characteristic aromatics for the Creole version may also include parsley, bay leaf, green onions, dried cayenne pepper and dried black pepper.
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