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My life

私の生活の一端を綴って見たいと思います。

MY DISH

2014-11-11 16:26:43 | 男の料理

 

Chicken over rice.

Time : 30minutes

Calorie : 674kcal ( per serving )

Salt : 1.9g ( per serving )

★ Ingredients for two people

  • Two chicken thighs ● ½ clove of garlic ● 2 tbsp. White wine
  • 1 tsp each of.  Curry powder, Garam masala  ● 1 tbsp. Salad oil
  • 350g.  Rice  ● 20g.  Butter   ● As appropriate.  Flour

● A ( 3tbsp. plain yogurt,  2tbsp. mayonnaise )

★ Procedure 

    1.  Open thick portion of chicken with a kitchen knife, cut sinews, shake with salt, pepper and curry powder, and coat with flour.

    2. Mix ingredients in A and season with salt & pepper.

  3. Pour salad oil in to the frying pan and add garlic,  heat over a medium flame, and sauté the chicken skin down.

  4. When the skin is well browned, turn the chicken over and sauté until thoroughly cooked, wipe the excess fat from the pan and add wine and baste the chicken with the wine .  Remove chicken and cut in slices about 2cm thick.  . 

  5. In the frying pan 4 put butter and boiled rice and stir-fry, add garam masala and mix, season with salt & pepper and arrange on a plate.        Put the chicken on the rice and pour the sauce 2 over the chicken just before serving.

 

 

 

 

 

This taste was good.

That's it.


じーじとまごの料理

2013-06-18 13:54:55 | 男の料理

6月16日:先週の日曜日に今回のレシピを孫達が選んで、材料を書きだしていき、今日私の家に来る時二人だけでスーパーに行き買い物をして来た。

これで一つ手間が省ける事になった。

今日の料理は、5年生が「茄子と鶏肉のポン酢和え」、3年生は「鶏胸肉のカレーチーズ焼き」

 

5年生が父の日なので、お父さんにと作った料理、今有るもので自分で考えて最初から一人で作りました。 ジャガイモハムのサラダ。

 

That's all.

 


じーじとまごの料理

2013-06-13 23:10:23 | 男の料理

6月9日は5年生の孫が、「ポキ」。3年生は「ハムとキャベツのホットサラダ」を担当しました。

 

真ん中の納豆巻きとかんぴょう巻きは買ってきたものです。

 

ポキ

マグロ刺身用、ワカメ、万能ねぎ、レモン汁、ごま油等を使いました。

 

ハムとキャベツのホットサラダ

キャベツ、ハム、酢、塩、カレー粉、蜂蜜、オリーブオイル、ニンニク、ワカメ、クレソン、トマト、等を使いました。キャベツをさっと炒めハムを乗せドレッシングで蒸し焼きにしました。

 

That's all.

 

 

 

 


男の料理

2013-06-07 10:21:31 | 男の料理

昨日甥っ子が来ました。

先日私達が食べる事が出来なかった、イカの料理を孫の手を借りずに私だけで作ってみました。

生きの良いするめいかが手に入りました、イカのショウガ焼きと、イカのハラワタをおろししょうがを載せ塩コショウして焼き途中で酒に浸しておいたカラスミを添えて焼きイカのハラワタ焼きと、ゲソと耳の部分をさっとゆで、万能ねぎも茹で、辛し酢味噌に烏賊の墨を混ぜてイカの辛し酢味噌和えの出来上がりです。

 

 

That's all.

 


じーじとまごの料理

2013-05-28 10:51:40 | 男の料理

5月26日: 孫二人と餃子を作った。

3年生は野菜を刻んで、5年生は肉と野菜をこねた。

ジージは焼き方でしたが、36個も出来てフライパンに一度に入れてぎゅうぎゅうにして焼いたので何時もの加減と違って長めに焼いたら少し焦げました。

料理は面倒くさがってはいけませんね。 二度に分けて焼いたらもっとうまく行ったのに。

でも、味は美味しかったです。

 

That's all.