海の幸、山の幸、うちの幸

のんきなお料理記録のはずが、いつの間にかレット症候群という難病の娘と日常のあれこれの記録に…。

DRALION cirque du soleil

2007年02月07日 | いろいろ
すごい、すごい!

本日から開幕した「ドラリオン」
昨日、観てきました~

関係者向け「招待券」なるものを
運良くいただいちゃったのです
おちゃっぴちゃんに、感謝
昨日は、報道関係者とかを対象にしたリハ-サル

でも、内容は本番さながら
超緊張のど迫力

とっても盛り上がってました

人間業とは思えないほどのパフォーマンスも良かったけど、
演出も幻想的で、
とてもきれいな舞台でした

日々の訓練で、
人間って、あんなにすごい技ができるようになってしまうんだね~
感心

私がここでお粗末なレポをするよりも、
皆さん、こちらでご覧いただいたほうがよろしいわ、ネ

手に汗握る熱いステージです

是非、ご覧あれ~ ドラリオン





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Ehohmaki ( Recipe )

2007年02月07日 | Japanese cuisine
The Spring is comming !

This time I'll show you how to make the Ehohmaki

<4servings>

・Rice...3cups
    water ...3&1/3 cups
    kelp ...10cm
    sake,mirin 2tablespoons each
・Awasezu;
    vinegar...4tabllespons
    sugar ...1tablespoon
    salt ...a little
・Kanpyou;
    dried kampyou...30g
    sugar ...2tablespoons
    soy sauce 2tablespoons
    water
・Fried egg;
    egg ...2
    sugar ...1tablespoon
    salt ...a little
    oil ...a little

・Pickled ginger..appropriate
・Cucumber ...1
・Griled eel ( Kabayki )..1    
・Nori seaweed ...4sheets    

<Recipe>  
① Wash the rice and put it in a saucepan then cook it
   with the water, kelp, sake and mirin until ready.
② After that, mix the Awasezu (the vinegar, sugar and salt)
   with the rice.
③ Next, prepare for the Kanpyou.
   Firstly, wash the dried kanpyou and soak it into water.
   Then boil it until soft. Squeeze out the water from the kanpyou.
   Simmer it with the sugar and soy sauce.
   This page must be useful for you.kanpyou
                  And simmer the kanpyou
④ Next, fry the eggs.
   Mix the raw eggs in a cup with the sugar and salt.
   Then fry it into a bar shape.
⑤ After that, cut the cucumber length ways into quarters.
⑥ Cut the fried egg length ways into quarters.
⑦ If you can get the grilled eel (called Kabayki),
   cut it into the same shape as the cucumber.
⑧ And then, spread the rice on the nori.
⑨ Finally, put the egg, cucumber, eel, pickled ginger and kanpyou
   on the rice and roll them, and serve.


⑩ Enjoy

※ This is a very flexible dish, so if you can't get any of these ingredients
   you can substitute them as you like.
   You can also adapt this to a vegetarian dish, for example
   using avocado instead of the eel.


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