ザルツブルグの友人モニがライ麦パンの焼き方を教えてくれた。材料もくれた。
それで早速作ってみました。
My friend Moni in Salzburg taought me how to bake a rye bread.
Because I really like Austrian bread.She gave me the ingredients,too.
材料はこれです。ライ麦粉と全粒粉はわかるけど、後の二つは詳しくはわからない。

ライ麦粉、黒っぽい。Rye flower.

全粒粉 Whole grain flower.

これに入れたブロートゲビュルツはスパイスのミックスだと思う。
クミンとか。This must be some kind of mixed spices.

それにイーストなどを入れて捏ねる。
何だか捏ねているとべとべとになってきた。不安になる。これでいいのか?
Then kneeded together with some other ingredients.
It was so sticky.I wonder this is right or not.

少し粉を足したりして何とか発酵させて、籠の中で2次発行もさせて
焼きました。
う~ん、重いな。やっぱり膨らまんでないな。
でそれっぽい仕上がり。明日食べるのが楽しみです。
Then I baked it.
It's a little bit heavy than usual. But looks nice. I'm looking forward the next breakfast.

それで早速作ってみました。
My friend Moni in Salzburg taought me how to bake a rye bread.
Because I really like Austrian bread.She gave me the ingredients,too.
材料はこれです。ライ麦粉と全粒粉はわかるけど、後の二つは詳しくはわからない。

ライ麦粉、黒っぽい。Rye flower.

全粒粉 Whole grain flower.

これに入れたブロートゲビュルツはスパイスのミックスだと思う。
クミンとか。This must be some kind of mixed spices.

それにイーストなどを入れて捏ねる。
何だか捏ねているとべとべとになってきた。不安になる。これでいいのか?
Then kneeded together with some other ingredients.
It was so sticky.I wonder this is right or not.

少し粉を足したりして何とか発酵させて、籠の中で2次発行もさせて
焼きました。
う~ん、重いな。やっぱり膨らまんでないな。
でそれっぽい仕上がり。明日食べるのが楽しみです。
Then I baked it.
It's a little bit heavy than usual. But looks nice. I'm looking forward the next breakfast.
