English follows
台湾料理屋で食べておいしかったきゅうりの和え物を自分で再現してみた。
かなりのレベルで再現できたと自画自賛。
レシピのメモ
1.きゅうりに塩をこすりつけ、まな板の上でこん棒でたたいて食べやすい大きさに砕く。
2.にんにくひとかけのみじん切り、中国辛みそ(老干媽 ラオガンマー 中華料理の食材店で手に入ります)、ごま油、しょうゆ、酒、酢、塩で和える。
I tried to cook the same taste of Taiwan cuisine.
I think that I could cook pretty well.
recipe
1. Rub a cucumber with some salt, and then beat and break some pieces with a wooden pestle on the cutting board.
2. Chop a garlic into fine pieces, Chinese hot beans paste (Lao gan ma, we can get it in a Chinese food store), sesame oil,
Soy sauce, sake, vinegger, salt, mix all of them.