太陽と花と波と緑そして命

I love mother nature,and life

烏帽子 Eboshi

2017-12-30 06:00:00 | グルメ

English follows

これはお汁粉です。

烏帽子という名のとおり、お湯を入れる前は烏帽子の形をしています。

京都の東福寺近くの菓子屋で買いました。

美味でした。

何がいいかというと、普通、懐中しるこというのは、皮が最中の皮でできてますが、これは何と乾燥した餅でできているのです。

そしてお湯を入れるとそれが餅に変わるのです。

この菓子屋の名前は「鶴屋弦月」といいます。

京都には「鶴屋」なんたら、、、という名前の菓子屋がいっぱいあります。

This is a sweet soup of beans.(We call it Shiruko.)

The name is Eboshi, it means hat.

So its form is hat before put in hot water.

I got it at Kyoto, near Tofukuji temple.

It was very good.

What made me surprized the most is that this type of Shiruko's cover is ordinaly made from a wafer, but this is made from a dry rice paste!

And when you put in a hot water, this cover changes rice paste!!

This sweet shop calls "Tsuruya gengetsu ".

There are many sweet shop calls "Tsuruya " in Kyoto.

 

鶴屋弦月

京都市東山区本町十四丁目東福寺北門前  075-561-0627

Tsuruya Gengetsu

Kyoto Higashiyama 14 chome Tofukuji kitamonmae

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