あな吉さんこと、浅倉ユキさんは料理研究家。
卵や肉、魚、乳製品も砂糖も使わない料理やお菓子をたくさん紹介してくれて、彼女のレシピにちょっとはまっているこの頃。
料理教室も大盛況らしいのだけど、私が興味大ありで飛びついたのが、同じあな吉さんの『主婦のための手帳術講座』
母として、主婦として、オンナの毎日は何でこんなに忙しいいんだろう!!
やりたいこともいっぱいあるけど、やらなきゃいけないこともこれまたいっぱいで、いつもいつも追いかけられるように過ごしているのを何とかしたいと、常々思っていた私。
どうやったら時間に追われるのではなく、自分の24時間をコントロールできるか。。。。
やはり主婦で、3人の子供の母で、教室や講座や執筆やらの仕事も沢山抱えていているあな吉さんも、以前は同じ悩みを持っていて(みんな一緒だね!)手帳を使いこなす術を身につけたそうだ。
仕事のことも家の用事も全て、手帳に書き込んでいって、手帳をもうひとつの脳みそのように活用する、らしい。
今やるべきことがすぐにわかる。
時間のむだがない。
余裕ができることで新しいアイデアがどんどん湧いてくる。。。。など、メリットがいっぱい!
すごい!
と、こうして書いてもいまいち伝わらないと思うので、興味があれば参加してみて。
得るものが沢山あるよ!!
(地方から新幹線でわざわざ受講しに来る人もいるくらい人気)
あな吉さんのブログ
私も早速大きめの手帳を購入。
外側に布を張り、中身の使い方も研究中!
Ms.Yuki Asakura, alias Anakichi, is a cooking teacher.
She doesn't use any eggs, meat, milk products or sugar for her cooking but believe or not, they all taste good!
She even makes sweets without those ingredients.
I've been following her recipes lately.
Her cooking classes are thriving, but what attracts me is her other class:
‘Time Management Using A Personal Notebook’
How come my life is too busy!?
I think all mothers feel the same.
I always feel like I'm being chased all of the stuff that I want to and have to do.
How can I control my 24 hours!!??
Anakichi, a mother of 3 young kids, used to have same problems.
She is busy and has to deal with many things like cooking classes, lectures, writing etc...
So, she came up with the idea of using a personal notebook as her second brain.
You write down every thing that comes to your mind.
Every little thing!
What happens after you do that?
You see the things you have to do right now.
You can concentrate on present.
Because your mind is free of thinking about petty chores, you have more space for creative thoughts and ideas.
Dosen't it sound good??
Well it's not easy to tell you about how nice it is to know that skill.
I would like you to go take her class if you are interested.
I assure you that you'll get a lot from it!
(Her classes are very popular. Many people come from other prefectures by SHINKANSEN.)
Check this out!
Anakichi's blog
卵や肉、魚、乳製品も砂糖も使わない料理やお菓子をたくさん紹介してくれて、彼女のレシピにちょっとはまっているこの頃。
料理教室も大盛況らしいのだけど、私が興味大ありで飛びついたのが、同じあな吉さんの『主婦のための手帳術講座』
母として、主婦として、オンナの毎日は何でこんなに忙しいいんだろう!!
やりたいこともいっぱいあるけど、やらなきゃいけないこともこれまたいっぱいで、いつもいつも追いかけられるように過ごしているのを何とかしたいと、常々思っていた私。
どうやったら時間に追われるのではなく、自分の24時間をコントロールできるか。。。。
やはり主婦で、3人の子供の母で、教室や講座や執筆やらの仕事も沢山抱えていているあな吉さんも、以前は同じ悩みを持っていて(みんな一緒だね!)手帳を使いこなす術を身につけたそうだ。
仕事のことも家の用事も全て、手帳に書き込んでいって、手帳をもうひとつの脳みそのように活用する、らしい。
今やるべきことがすぐにわかる。
時間のむだがない。
余裕ができることで新しいアイデアがどんどん湧いてくる。。。。など、メリットがいっぱい!
すごい!
と、こうして書いてもいまいち伝わらないと思うので、興味があれば参加してみて。
得るものが沢山あるよ!!
(地方から新幹線でわざわざ受講しに来る人もいるくらい人気)
あな吉さんのブログ
私も早速大きめの手帳を購入。
外側に布を張り、中身の使い方も研究中!
Ms.Yuki Asakura, alias Anakichi, is a cooking teacher.
She doesn't use any eggs, meat, milk products or sugar for her cooking but believe or not, they all taste good!
She even makes sweets without those ingredients.
I've been following her recipes lately.
Her cooking classes are thriving, but what attracts me is her other class:
‘Time Management Using A Personal Notebook’
How come my life is too busy!?
I think all mothers feel the same.
I always feel like I'm being chased all of the stuff that I want to and have to do.
How can I control my 24 hours!!??
Anakichi, a mother of 3 young kids, used to have same problems.
She is busy and has to deal with many things like cooking classes, lectures, writing etc...
So, she came up with the idea of using a personal notebook as her second brain.
You write down every thing that comes to your mind.
Every little thing!
What happens after you do that?
You see the things you have to do right now.
You can concentrate on present.
Because your mind is free of thinking about petty chores, you have more space for creative thoughts and ideas.
Dosen't it sound good??
Well it's not easy to tell you about how nice it is to know that skill.
I would like you to go take her class if you are interested.
I assure you that you'll get a lot from it!
(Her classes are very popular. Many people come from other prefectures by SHINKANSEN.)
Check this out!
Anakichi's blog
私もよく何をしたらいいのかパニックになっているので、やってみようかな。でも、こまごまと書きすぎて、また混乱したりして。
ゆるベジって興味あるけど、野菜の種類が少ない国に住んでいると、こういう料理本は読むだけでも悲しくなるというか、焦るというか・・・。日本はスーパーに行くと野菜がとにかく山のようにあって、本当にうらやましい。あれだけあれば、そして、豆腐類があれば、肉なんてちょっとで十分だよね、って思うもの。