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Cheers! Shunの海外旅行記

Travel memories and Jazz/主に海外旅行たまにJazzやクラシック音楽、日常ついて綴る予定

The best curry I've ever had

2025-03-23 | 旅行記
I practice my English by writing!
The Japanese translation follows the English.

The best curries I've ever had were Sri Lankan curries at an Ayurveda resort in Sri Lanka.

My wife & I visited Sri Lanka about 10 years ago.
Our main purpose was Sri Lankan teas and Ayurveda experiences.
After visiting Kandy and Nuwara Eliya, both famous for tea, we stayed at the Ayurveda resort near Matale for five days.

The head chef at the resort was really excellent.
He prepared many kinds of Sri Lankan curries, dishes and desserts we had never tasted before.
They were all delicious, exotic and healthy, not too spicy and not too oily.

Most of the ingredients, such as vegetables, fruits, and spices, came from the garden in the resort and they were all organic.
The chef was so kind that he introduced us to the garden and explained the products there.

During this stay, everything was so delicious that we ate too much every day,
but we were very healthy because all meals were based on natural and well-balanced Ayurvedic method.

This is the story of my best curry.
There are some good Sri Lankan restaurants in Tokyo,
but the curries I had at an Ayurveda resort in Sri Lanka are still the best.

日本語訳(AIによる自動翻訳) 
私が今まで食べた中で最高のカレーは、スリランカのアーユルヴェーダリゾートで食べたスリランカカレーです。

妻と私は約10年前にスリランカを訪れました。 主な目的は、スリランカの紅茶とアーユルヴェーダ体験でした。
紅茶で有名なキャンディとヌワラエリヤを訪れた後、私たちはマータレー近くのアーユルヴェーダリゾートに5日間滞在しました。

リゾートの料理長は本当に素晴らしかったです。 彼は、私たちが今まで味わったことのない、さまざまなスリランカカレー、料理、デザートを用意してくれました。 それらはすべて美味しく、エキゾチックで健康的で、辛すぎず、油っぽすぎませんでした。

野菜、果物、スパイスなどの食材のほとんどは、リゾートの庭から調達され、すべてオーガニックでした。 料理長はとても親切で、庭を案内してくれ、そこで採れるものを説明してくれました。

滞在中、あまりにも美味しかったので毎日食べ過ぎてしまいましたが、すべての食事が自然でバランスの取れたアーユルヴェーダのメソッドに基づいて作られていたため、とても健康的に過ごせました。

これが私の最高のカレーの物語です。
 東京にもいくつか美味しいスリランカ料理店がありますが、スリランカのアーユルヴェーダリゾートで食べたカレーがやはり最高です。

The best pasta I've ever had

2025-03-22 | 旅行記
I practice my English by writing!
The Japanese translation follows the English.

The best pasta I've ever had was a seafood pasta at a seaside restaurant in Bari, Italy.

When I lived in London around 20 years ago, I traveled to southern Italy alone, and happened to visit Bari.
Bari is a beautiful, historic harbor city facing the Adriatic Sea.

That day I walked around the historic old town in the morning.
After that I walked along the Adriatic coast. The sea was very beautiful.

While walking, I saw two fishermen were cutting a fresh, live squid.
As I watched them curiously, they noticed me and gave me a piece of squid.
I remember it was really delicious.

I kept walking for a while, and found a lovely restaurant along the coast.
I decided to have lunch there.

The restaurant was perfect for me.
From my seat, I had a beautiful view of the sea.
The seafood pasta was perfectly al dente and packed with fresh tasty seafood.
I don't remember exactly but I think it was a simple olive oil and garlic pasta.
The white wine I ordered by the glass was also very tasty and paired perfectly with the seafood.

This is the story of my best pasta!
I think when I was in London, it was difficult to eat tasty pasta and really fresh seafood.
So, the seafood pasta I had in Bari, Italy tasted so amazing!

Unfortunately I cant find any photos..
The illustration above is from a free stock image website.  

日本語訳(AIによる自動翻訳)

人生最高のパスタは、イタリア・バーリの海辺のレストランで食べたシーフードパスタです。

今から20年ほど前、ロンドンに住んでいた頃、一人で南イタリアを旅したことがありました。その時、偶然訪れたのがバーリという街。バーリはアドリア海に面した、歴史ある美しい港町です。

その日は午前中に歴史ある旧市街を散策し、その後、アドリア海の海岸沿いを歩きました。海が本当に綺麗だったのを覚えています。
海岸沿いを歩いていると、二人の漁師さんが生きた新鮮なイカを捌いているところに遭遇しました。興味津々で見ていると、漁師さんが私にイカを一切れ分けてくれたんです。それが本当に美味しかった。

しばらく歩いていると、海岸沿いにある素敵なレストランを見つけ、そこでランチをすることにしました。
そのレストランは、私にとって完璧でした。
席からは美しい海が一望でき、シーフードパスタはアルデンテで、新鮮な魚介の旨味がたっぷり。確か、シンプルなオリーブオイルとニンニクのパスタだったと思います。グラスで注文した白ワインも、シーフードとの相性が抜群で、とても美味しかった。

これが、私の人生最高のパスタの物語です!ロンドンにいた頃は、美味しいパスタや新鮮な魚介を食べるのが難しかったので、イタリア・バーリで食べたシーフードパスタは、本当に感動するほど美味しかったのだと思います。

残念ながら写真が見つかりません。上のイラストは、無料のストック画像サイトからのものです。