ジローのヨーロッパ考・続編

“ジローのヨーロッパ考”に続く内容です。

(再掲載)デンマーク(Denmark 🇩🇰):  Vitamin K deficiency linked to

2021-01-10 13:36:22 | 日記

2021年1月10日(Sun.)  この情報は1月7日に掲載したものですが、運営サイトによって非表示にされていますので、再掲載します。内容的にはCOVID19の症状にも関連する有用な情報であると思います。(ニュースソース: CPH POST ONLINE  1月6日発 )

<原文の一部>

Vitamin K deficiency linked to harsher COVID-19 illness

Danish study found that COVID-19 patients who had low levels of the vitamin endured more severe cases of the illness

(抜粋)ビタミンK(注: カリウムではありません。)の欠乏がCOVID19の症状の悪化に関連

Spinach is a natural source of Vitamin K (photo: Pixabay)(注: ホウレンソウ)

January 6th, 2021 12:00 pm| by Christian W

It’s commonly accepted that chronic illness, age, diabetes and high blood pressure are among the factors that can lead to a severe case of COVID-19.

Well, perhaps now you can add Vitamin K deficiency to that mix. 

A new Danish study showed that patients who are hospitalised and ultimately die from COVID-19 have significantly lower levels of Vitamin K compared to healthy individuals.

The study looked at 138 COVID-19 patients from Hvidovre Hospital and compared their Vitamin K levels to a control group of 140 healthy Danes. 

The research showed that, on average, the Vitamin K levels of the COVID-19 patients were half of the control group. And even lower in the 43 patients who died.

(抜粋)ビタミンKの欠乏が症状の悪化に関与していると考えられています。(注: 一定数のサンプリング評価によって、そうした事実が確認されています。原文参照。)

Cause or effect?
Vitamin K, which occurs naturally in foods like spinach, kale and broccoli, activates enzymes in the body that helps protect lung tissue.

“When these are not activated, the lungs become poorer and can explain why COVID-19 patients with low vitamin levels are hit hard by the illness,” Allan Linneberg, one of the researchers behind the study, told TV2 News.

“However, we have not been able to ascertain whether the Vitamin K deficiency has been caused by COVID-19 or if the patients had low vitamin levels to begin with.”

Linneberg underscored that the study did not prove that Vitamin K can prevent COVID-19 and that people should not begin popping Vitamin K pills as a result.

The study, which shows results strikingly similar to a recent Dutch report, has yet to be peer approved by other researchers.

(抜粋)ビタミンKは、ホウレンソウや海藻、ブロッコリーなどに含まれており、体内の酵素を活性化させ、それが肺の細胞を守る助けになっています。(中略)
だからと言って、ビタミンKの錠剤をポンポンと飲むような真似はしないようにと注意しています。(注: 原文を読み流して下さい。)
 
***
 
ビタミンKは、日本的には納豆にも含まれているようです。また、ビタミンKには種類が複数ありますので、詳細については、ネット等で調査されることをお勧めします。
 
*** 下の写真は、記事内容とは関係ありません。
 
 
***