豪州落人日記 (桝田礼三ブログ) : Down Under Nomad

1945年生れ。下北に12年→東京に15年→京都に1年→下北に5年→十和田に25年→シドニーに5年→ケアンズに15年…

コーヒー豆

2007-06-27 10:03:37 | 植物
6月27日(水)曇

ケアンズ周辺はサトウキビとマンゴだけではなく、バナナとコーヒー豆の産地。ケアンズ西の高地のテーブルランドでは極めて高品質のコーヒー豆を産出します。日本では馴染みが薄いかもしれませんが、豪州ワインはフランス産より上質ですし、豪州コーヒーはジャマイカ産より上質です。その理由は農業に適した気候、汚染のない土壌、極度に農薬を排した農業にあります。日本のコーヒーが不味いのは、挽肉同様に不正なブレンドが行われているから?

ジャマイカ

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Coffee beans
Wed. June 27 : cloudy

Cairns suburbs yield not only sugar canes and mangos but also bananas and coffee beans. Table Land, the highland in the west of Cairns yields quite high quality coffee beans. Although they are not popular in Japan Australian wine is better than French one and Australian coffee is also better than Jamaican one. The reason why Australia makes such good products is its proper climate for agriculture, none contaminated soil, and extremely regulated agrochemical farming. Is the reason why Japanese coffee doesn’t taste good because they have unfair blend like minced meat?

Jamaica


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