KYO‐Gのコラム

大好きなハワイ、トライアスロン、ロードバイク、サーフィン、スキーその他興味があること、そして単なる日記(笑)を書きます。

ダイヤモンドヘッド マーケットアンドグリル(Diamond Head Market & Grill)

2007年08月19日 04時42分09秒 | ハワイ
Diamond Head Market & Grillは、大味なハワイのプレートランチの中でも上品な味が楽しめるところです。
炭焼きのハンバーグとしつこくないグレービーソースがおいしいし、チキンは日本のおいしい焼き鳥屋さん並の味が楽しめます。

以前、朝のジョギング帰りに買って帰ろうと思ってこの店まで行きましたが、Diamond Head Market & Grillは開店時間がAM10:30からで、残念ながら閉まっていました。


しかし、2週間前から朝食メニューをスタートさせたという記事が、ホノルルアドバタイザーにあったのを見つけました。

6:30から朝食メニューがスタート、これならダイヤモンドヘッドに日の出を見に行き、その後のブレックファーストに最適ですね。

ただし食事をする場所が少々貧弱なので、ビーチやホテルに戻って召し上がるといいと思います。




2006年9月撮影

The Honolulu Advertiser Dining Outより)
Rise and shine; new morning service

By Simplicio Paragas
sparagas@honolulu.gannett.com

Popular eatery/ market now open daily for breakfast

It looked like the traditional corned beef hash. And I was certain the mound of starch beside it was fried rice.

But when I took a forkful of the hash, it didn’t taste anything like that processed mystery meat that’s found in cans; this one here consisted of shredded homemade slow-roasted pork. And the fried rice wasn’t prepared with the normal white but with brown rice, and it was visibly loaded with chunks of Portuguese sausage and bacon.

This gourmet interpretation on the classic corned beef hash is one of the new morning dishes at Diamond Head Market & Grill, which launched its daily breakfast service, from 6:30 to 10:30 a.m., two weeks ago.

Owner Kelvin Ro tried a morning menu a couple of years ago, but stopped because the food wasn’t up to his usual gourmet standards. This time around, though, he and staff members can take pride in what they’re dishing out.

The banana pancakes ($6.75) were airy, fluffy and noticeably different from the just-add-milk-and-some-eggs boxed version. These were truly homemade, from scratch, and their texture and flavor were superior. And because the bananas had been diced and not pureed then folded into the batter, the pancake maintained a crumbly consistency.

Almost pastry-like were the thick slices of French toast ($5.75), which had a hint of orange, adding a zesty contrast to the sweet bread. No butter needed. Some maple syrup did just fine.

A Japanese-style breakfast ($8.50) consisted of grilled ― not sauteed ― ahi or salmon, served with two eggs over easy, and rice or toast.

If that sounds too healthy, there’s always the calorie-laden loco moco ($6.75). A hand-formed, grilled five-ounce hamburger patty sits atop a bed of rice and is then topped with one egg and homemade brown gravy.

Prices here may be a little more expensive than other places that offer breakfast, but the quality is worth the extra change.

A vegetarian three-egg omelet stuffed with mushrooms and spinach ($7) was well prepared. Too often than not cooks will forget to pat dry the excess water found in spinach and mushrooms, and the result is an unappetizing runny omelet. This one wasn’t. It was firm and moist.

A three-ingredient omelet costs $7.50, which comes with a choice of rice or toast. Add another $1 and substitute potatoes O’Brien for the rice.

Other available side orders include bacon ($3.50 for four slices), Portuguese sausage ($3.50 for five pieces), Spam ($3.50 for two slices), five-ounce patty ($3.50) and kim chee ($1.50). And my favorite side, the blueberry-cream-cheese scone ($2.50).

Waffles, bagels and house-smoked gravlox are to come and so, too, are such specials as eggs Benedict, sausage and biscuits, shrimp omelet and whole wheat pancakes.

Menu items are certainly restaurant caliber ― and better in some cases ― even if they are served in a styro foam box.

Diamond Head Market & Grill

Where: 3158 Monsarrat Ave., at the corner of Campbell Ave.

Hours: Daily from 6:30 a.m. until 9 p.m.

Call: 732-0077

Note: The Market showcases a wide range of gourmet products, as well as ready-to-eat sandwiches, salads, soups, desserts and heat-and-eat main entrees.

コメント (4)    この記事についてブログを書く
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする
« 熱帯雨林を守り育てるクレジ... | トップ | ビリーズブートキャンプで体... »
最新の画像もっと見る

4 コメント

コメント日が  古い順  |   新しい順
情報! (redbird)
2007-08-19 23:54:52
生きた情報をありがとうございます!

滞在中の食事って悩むんですよね…。
レストランばかりも行ってられません。
それでなくともワイキキの中心街は高いのに!
なので、KYO-Gさんの情報はとても貴重です。

11月の滞在に向けて再度情報収集させてくださいね(笑)。

ダイヤモンドヘッドグリルは今度滞在するホテルからはそう遠くないので、あんちょこブックに要チェックです(笑)。
返信する
情報 (KYO-G)
2007-08-20 05:46:29

ハワイの食事情報ですが、ホノルルアドバタイザーにレストランやプレートランチ店の訪問記事がありそれを参考にしていました。(2006年くらいからなくなったようですが)

食事って難しいですよね。
あらかじめ日本で決めておいても、体調や気分で食べたいものが変わったり、行動の関係で営業時間を過ぎてしまったりで、予定通りには行かないことがあります。

同行者の好き嫌いがあったらさらに大変です。
(僕らも「ムスメが食べられるもの」が基本になるので、冒険がしにくいです)

かなりの情報(だいたい食事回数の3倍程度)を一覧にしておくのですが、結局はひとつのお店を集中的に行ってしまうことが多いです。

滞在されるホテルからなら近いと思います。
もちろん、カパフル通りのお店もチェックされていますよね。

返信する
食事 (redbird)
2007-08-22 19:25:20
小さなお子様のいらっしゃるご家庭では食事事情も複雑そうですね。
でも一番苦労が多いのはご年配の方の食事でしょうね・・・。


カパフル通りはチェックしました。
と言っても、レインボードライブインとレナーズくらいでしょうか(ガイドブックそのまんま・汗)。

前回、パシフィックモナークホテルのお隣にある韓国BBQプレートランチのお店は美味しいかったので又利用しようと思っています。

KYO-Gさんご夫妻お気に入りのニコスピアには一度行ってみたいですね~。
返信する
レインボードライブイン (KYO-G)
2007-08-24 07:15:38

滞在中に気に入ったお店があると通っちゃう傾向にあるわれわれですが、いちばん最初にはまったのは「レインボードライブイン」でした。

ロコモコが紹介されるケースが増えているようですが、やはりここはミックスプレートが良いです。その他日替わりのスペシャルもよいものがあります。そして、ビーフシチューとカレーは曜日が決まっています。

ここも食べる環境としては貧弱(僕は結構すきだったりするのですが)なので、カピオラニ公園で食べるのがよいかと思います。

レナーズは歩いていくには少々遠いので、クルマがいいですね。

カパフルの雰囲気にはまって、どんなところがあるか調査(?)したことがあります。(笑)

最近更新していないので、なくなってしまったKCドライブインとかが平気で掲載されています。(笑)
http://www3.plala.or.jp/kyog/homepage/chishiki/kapahulu.htm

返信する

コメントを投稿

ブログ作成者から承認されるまでコメントは反映されません。

ハワイ」カテゴリの最新記事