今日の田場幼稚園・田場小学校

田場幼稚園・田場小学校の日常の様子や給食を紹介します。

今日の給食Today's lunch.

2020-12-25 | 給食
本日の給食です。2学期最後の給食です。
The last lunch on the 2nd term.

きのことトマトのスパゲティーです。
Mushroom and tomato spaghetti.
焼きじゃがバターです。
Grilled potatoes with butter.
カラフルサラダです。
Colorful salad.
クリスマスのショコラケーキです。
Christmas's chocolate cake.
今日はクリスマスなのでお楽しみ献立です。
3学期もまた元気に逢いましょう!
Christmas menu today.
Let's meet again in the 3rd term.

終業式(幼稚園)Closing ceremony of 2nd term.(Pre school)

2020-12-25 | 幼稚園
幼稚園の終業式は、3密を防ぐ為に5歳児と3/4歳児を分けて行ないました。
3/4歳児の様子です。
静かに聴く態度が育っています。
  We divided ceremonies into 5 year olds and 3/4 year olds to avoid crowds.
3/4 year olds class.
They listened quietly.
代表の園児もしっかりと発表ができました。
Representatives made a wonderful speech.
最後は手話を使って、クリスマスの歌を歌いました。
They sang Christmas songs in sign language.
5歳児の様子です。
5 year olds class.

5歳児もしっかりと座ってお話を聴くことができます。
They listened in good posture too.
5歳児の代表の皆さんもしっかりと発表することができました。
5 year olds' class representatives made great speeches as well.
長い、楽しかった2学期も終わりました。
冬休みは楽しく過ごして、3学期元気に逢いましょう!
Long and fun 2nd term ended.
Let's have fun in Winter vacation and let's meet again in the 3rd term.

終業式(小学校)Closing ceremony of 2nd term.(Elementary)

2020-12-25 | 小学校
クリスマスの今日は、幼稚園・小学校とも「2学期終業式」です。
Merry Christmas!
Today, Preschool and Elementary school had a closing ceremony.

体育館では1年生が参加し、残りの学級はZOOMを使って教室で視聴です。
1st graders joined at the gym, others watched ZOOM in the classroom
ZOOmの画面です。
Zoom screen.

校長先生のお話です。
Principal's speech.
態度良く聞くことができています。
They listened with good attitude.

2学期の「振り返り」、今回の発表学年は1年生と6年生です。
1年生の発表です。「さくらんぼ計算」ができるようになりました。
1st and 6th grade looking back on 2nd term.
1st graders are able to do hard calculations.
漢字もたくさん覚えました。
They can write a lot of KANJI too.
次は6年生の発表です。
Next, 6th graders.
学級毎に代表が2学期の振り返りをしました。
各代表とも、6年生らしく立派な発表でした。
Each class's representatives made a speech about the 2nd term.
Their speech was wonderful.

田場小学校の皆さんは2学期も良く頑張りました。
楽しい冬休みを過ごしてください。
3学期も元気に逢いましょう!
Let's have fun in Winter vacation and let's meet again in the 3rd term.



今日の給食Today's lunch.

2020-12-24 | 給食
本日の給食です。  
県産和牛第二弾!今日の和牛の部位は「サーロイン」を使用しています。最高級でおいしい部位として知られています。とてもおいしいですよ!
Part two series of the Okinawan beef. It's sirloin. It is famous for the finest and delicious part.

ベジタブルスープです。
Vegetable soup.
県産和牛のサイコロステーキです。
Diced steak.

シークヮサーサラダです。
 Salad dressed with Okinawan lemon juice.


今日の給食Today's lunch.

2020-12-23 | 給食
本日の給食です。

おでんです。
Oden.

やきししゃもです。
Shishamo smelt.
手作りふりかけです。
Handmade dried seasoning to sprinkle over rice.

☆明日の給食のメインは、「県産和牛のサイコロステーキ」です。
お楽しみに!
Looking forward to  tomorrow's lunch!