本日の給食です。
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/20/d6/b29944f5629beeedd29a078e6d1fd6ca.jpg)
中華ピラフです。
Chinese style pilaf.
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/3a/22/28a18b60848cef5c4ee0172f0d4203bd.jpg)
厚揚げのそぼろあんかけです。
Fried Tofu with starchy sauce.
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/1a/b6/2a3a800117021b7194ae94a86420d678.jpg)
キムチは朝鮮づけとも呼ばれています。キムチで有名な韓国は冬がとても寒いので野菜が育ちにくいです。ですから韓国ではキムチのような保存食が昔から食べられてきました。
Korea is famous for Kimchi.Winter is very cold in Korea and it is hard to grow vegetables. Therefore, preserved foods like Kimchi have been eaten in Korea for a long time.
今日は、野菜のキムチ和えです。給食用に少し辛みをおさえてありますの頑張って食べてくださいね。
Vegetables seasoned with mild Kimchi sauce.
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/5f/22/496d8f9f58bc5840e1a1db45e04f787e.jpg)
とっとチーズです。
Dried fish and almonds.
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/79/73/70c328349209d65071fdce8ae89863e2.jpg)