本日の給食です。
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今日10月2日は、「とうふの日」です。
Today, October 2nd is "Tofu day."
豆腐は中国から日本に伝わったと言われます。作り方は大豆を水に浸してすりつぶしてからにがりを加え固めます。豆乳はそのときにできます。
It is said that Tofu was introduced from china to Japan. To make it, soak the soy beans in water, graind them and then add bitterm to harden them. Soy milk can be made at that time.
今日は、豆腐を使った「麻婆豆腐」です。
Today is "Mabo Tofu".
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春巻きです。
Spring roll.
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バンウースーです。
Vinegared rice noodle and vegetables.
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今週もおいしく頂きました。
We enjoyedthis week's lunch.
10月に入り、いよいよ食欲の秋に突入です。
October has begun, we can enjoy seasonal food in autum.
来週の給食も楽しみにしていてくださいね。
Please look forward next week's lunch.