新鮮なアスパラガスが手に入ったので、クリームパスタを作ってみました。
アスパラガスは、薄切りにします。
エシャロット(なければ玉ねぎでOK)を細かいみじん切りにします。
フライパンに、エクストラ・バージン・オリーブオイルとバターを同量入れ、
エシャロットを軽く炒めます。次にツナを加えて弱火でゆっくり、色が
変わるまで炒め、アスパラガスを加え、さっと炒めます。
そこに白ワインを入れて蒸し焼きにします。
最後に生クリームを入れて、温まれば出来上がりです。塩で味を整えます。
ソースを作っている間に、パスタをアル・デンテに茹でます。きょうは
ペンネ・リガーテという、ショートパスタを使いました。
ソースとパスタをからめたら、黒コショウをたっぷり挽いて召し上がれ。

I bought some fresh asparagus and made a dish of cream sauce pasta.
First, slice asparagus. Then, mince a clove of echalote (if not
available, a chop of onion is OK).
Put some extra virgin oil and butter (about the same amount) in a pan
and heat the minced echalote. Next, add some tuna and saute them
over a low flame until brown. Then, put the sliced asparagus and
saute lightly.
Add a little white wine to steam.
Finally, put some cream and warm lightly. Season the sauce with
salt and it is ready.
Cook the pasta "al dente" while cooking the sauce. Today I used
a kind of short pasta called "Penne Rigate."
Dress the pasta with the white cream sauce and serve it with
black pepper.
アスパラガスは、薄切りにします。
エシャロット(なければ玉ねぎでOK)を細かいみじん切りにします。
フライパンに、エクストラ・バージン・オリーブオイルとバターを同量入れ、
エシャロットを軽く炒めます。次にツナを加えて弱火でゆっくり、色が
変わるまで炒め、アスパラガスを加え、さっと炒めます。
そこに白ワインを入れて蒸し焼きにします。
最後に生クリームを入れて、温まれば出来上がりです。塩で味を整えます。
ソースを作っている間に、パスタをアル・デンテに茹でます。きょうは
ペンネ・リガーテという、ショートパスタを使いました。
ソースとパスタをからめたら、黒コショウをたっぷり挽いて召し上がれ。

I bought some fresh asparagus and made a dish of cream sauce pasta.
First, slice asparagus. Then, mince a clove of echalote (if not
available, a chop of onion is OK).
Put some extra virgin oil and butter (about the same amount) in a pan
and heat the minced echalote. Next, add some tuna and saute them
over a low flame until brown. Then, put the sliced asparagus and
saute lightly.
Add a little white wine to steam.
Finally, put some cream and warm lightly. Season the sauce with
salt and it is ready.
Cook the pasta "al dente" while cooking the sauce. Today I used
a kind of short pasta called "Penne Rigate."
Dress the pasta with the white cream sauce and serve it with
black pepper.