日本でモッツァレッラチーズというと、100~120グラム(子供の握り拳
くらいの大きさ)のチーズが1個入ったパックが一般的ですよね。
でも本国イタリアでは、大袋も売っているんですよ!
この大袋、100~125グラムパックが3つ入っているのです。
モッツァレッラ好きにはたまりません♪
Caprese(カプレーゼ)は、トマトとモッツァレッラチーズを使った、
とても有名なサラダですね。作り方もすごく簡単、材料をそれぞれ
7ミリ~1センチくらいの輪切りにし、交互に重ねて、塩とエクストラ・
ヴァージン・オリーブオイルをふるだけです。生のバジルの葉があれば、
ちぎって乗せます。
大きめのトマトと、モッツァレラひとつずつで、2~3人分の立派な前菜に
なりますよ。
美味しく作るコツは、少しだけ強めに塩をふること、そしてオリーブオイルを
惜しまずたっぷりかけること!トマトとモッツァレラが浸かるくらいです。
サラダを食べ終わった後、残ったオイルは、パンにつけていただきます。
トマトとチーズから出たジュースが混ざって、最高に美味しいんですよ!
だまされたと思って、試してみてください。
ひとくち大のベビー・モッツァレラはいかが?


In Japan, the most popular size of Mozzarella is a small bag of cheese
(about 100-120g, as small as a child's fist).
But in Italy, the mother country of Mozzarella, big bags are also
available! In this big bag, three little bags (of 100-125g) are
packed together.
For a Mozzarella lover like me, it's pretty attractive♪
"Caprese" is one of the very famous salad using tomatoes and
Mozzarella cheeses. It is very simple. Slice up the ingredients into
7mm-1cm pieces, line tomatoes and cheeses alternately, and put
some salt and Extra Virgin Olive Oil. If you have a piece of fresh
basil leaf, crush it and sprinkle it onto the salad.
A bigger tomato and one Mozzarella cheese makes a good dish of
hors d'oeuvre for 2-3 people.
The key is to season a bit strongly with the salt, and pour plenty of
olive oil - as much as the tomatoes and Mozzarella are dipped!
After you finish the salad, don't forget to enjoy the remained oil
with some bread. The olive oil tastes excellent with the juice of
tomatoes and cheeses. You'd better try it!
How about some tiny, baby mozzarella cheeses?
くらいの大きさ)のチーズが1個入ったパックが一般的ですよね。
でも本国イタリアでは、大袋も売っているんですよ!
この大袋、100~125グラムパックが3つ入っているのです。
モッツァレッラ好きにはたまりません♪
Caprese(カプレーゼ)は、トマトとモッツァレッラチーズを使った、
とても有名なサラダですね。作り方もすごく簡単、材料をそれぞれ
7ミリ~1センチくらいの輪切りにし、交互に重ねて、塩とエクストラ・
ヴァージン・オリーブオイルをふるだけです。生のバジルの葉があれば、
ちぎって乗せます。
大きめのトマトと、モッツァレラひとつずつで、2~3人分の立派な前菜に
なりますよ。
美味しく作るコツは、少しだけ強めに塩をふること、そしてオリーブオイルを
惜しまずたっぷりかけること!トマトとモッツァレラが浸かるくらいです。
サラダを食べ終わった後、残ったオイルは、パンにつけていただきます。
トマトとチーズから出たジュースが混ざって、最高に美味しいんですよ!
だまされたと思って、試してみてください。
ひとくち大のベビー・モッツァレラはいかが?


In Japan, the most popular size of Mozzarella is a small bag of cheese
(about 100-120g, as small as a child's fist).
But in Italy, the mother country of Mozzarella, big bags are also
available! In this big bag, three little bags (of 100-125g) are
packed together.
For a Mozzarella lover like me, it's pretty attractive♪
"Caprese" is one of the very famous salad using tomatoes and
Mozzarella cheeses. It is very simple. Slice up the ingredients into
7mm-1cm pieces, line tomatoes and cheeses alternately, and put
some salt and Extra Virgin Olive Oil. If you have a piece of fresh
basil leaf, crush it and sprinkle it onto the salad.
A bigger tomato and one Mozzarella cheese makes a good dish of
hors d'oeuvre for 2-3 people.
The key is to season a bit strongly with the salt, and pour plenty of
olive oil - as much as the tomatoes and Mozzarella are dipped!
After you finish the salad, don't forget to enjoy the remained oil
with some bread. The olive oil tastes excellent with the juice of
tomatoes and cheeses. You'd better try it!
How about some tiny, baby mozzarella cheeses?