Sea Lupinus

Let's start a scuba diving at just before sixty years old

Saikyo-Zuke Fish pickled in sweet Kyoto-style miso as Bon Festival Gift

2015-07-29 20:00:00 | グルメ

http://www.kyoto-yamaroku.co.jp/products_05.htm
http://www.kyoto-yamaroku.co.jp/

 Normally Saikyo-zuke is cooked with Saikyo miso and dip fish meat in miso based sauce for 2 or 3 days in refrigerator.  It is popular especially in Kansai area (west part of Japan).
 However Miso is well know as miso soup which is one of the most popular Japanese foods, it can be used not only for miso soup, but also as condiment for many foods.


Scuba Regulator Maintenance and Repair

2015-07-27 18:00:00 | スポーツ

http://www.bism.co.jp/en/

 夏のダイビングシーズン前に定期点検にBCDとレギュレーターを出したところ、残圧ゲージが水没していてゼロ点がずれているとの事。
 仕方がないので残圧ゲージを買い換えました。コンパスとの2連だったものを単体にしてコンパスは別途、腕にすることにしました。
 扱い方が荒いので、またコンパスべセルを壊してしまいそうなので。

 こいつが水没していました。どうしたら水没防止が出来るのでしょうか?

 ゼロ点がこれだけずれているのですが、稀にここまで潜ることもありますね、確かに。

 新しく購入した残圧ゲージ(左)とコンパス(右)


Kakigori made of Pure Water Ice, Taste like frost

2015-07-26 17:00:00 | グルメ

http://www.dennys.jp/menu/kakigoori/

 毎日の暑さに耐えきれず、かき氷を夕刻食べることに決めました。
 デニーズで宣伝している、逆浸透膜でろ過した非常に純度の高い水を、-12℃で丸二日(48時間)かけてゆっくりと凍らせ、氷の中には空気を入れないことで均等に氷の結晶体を並べるというかき氷を食べに行きました。
 純氷は透明で溶けにくく、かき氷に仕立てるとまるで「新雪」のようにふわふわになるのです。やわらかく繊細なくちどけですが、結果は個人の好みですね、が結論です。