世界の国からこんにちは♪

10年続くかなとおもった自分のブログ。 9年目にこちらにひっこしてきました。

バナナケーキ ー バターのかわりにオリーブオイル

2022-10-22 13:30:49 | 日記
チャネル10でやってました

Banana, Walnut & Chia Bread
  • 4 medium-sized super ripe bananas, roughly chopped
  • 1 1/2 cups flour
  • 1/2 cup extra virgin olive oil or coconut oil
  • 1/2 cup brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla essence
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • 1/4 teaspoon nutmeg
  • 1 tablespoon chia seeds
  • 1/2 cup walnuts, slightly crushed
  • 1 1/2 teaspoons baking powder
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • Pinch of sea salt

  1. Step 1
    Preheat the oven to 180°C.
  2. Step 2
    Grease a bread tin with a little bit of olive oil or coconut oil.
  3. Step 3
    Bring together the bananas and the sugar in a mixing bowl and mash them using a fork.  Fold through the oil, vanilla essence, cinnamon, nutmeg and a pinch of sea salt.
  4. Step 4
    Sieve in the flour, baking powder, baking soda and fold thoroughly with a wooden spoon.
  5. Step 5
    Fold through the chia seeds and the crushed walnuts and pour the batter into the prepared bread tin.
  6. Step 6
    Cook the bread in the preheated oven for 35–40 minutes or until a small knife pulls clean when inserted into the centre of the bread.
  7. Step 7
    Once cooked remove from the oven and allow to cool almost completely in the tin before turning out.

おいしいバナナケーキができました!!

*黒のチアシードと思ってポピーシードをいれていた自分😆 
おかげで?おいしかった~
*お砂糖ゼロ、Hubbyが買っていた甘いベリーヨーグルトを代わりにいれました(甘すぎたので早く終わらせたかった 笑)
*これに自分としては定番のクリスタルジンジャーを入れました
*バナナがおおすぎたせいか一向に焼けなかった。。。1時間以上焼いたのではないかな。
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