朝食 トーストと牛乳
(物心ついたときから変わらないメニュー)
昼食 職場近くのレストランで、温野菜と魚中心メニュー
(同僚が驚くほどの量を食べる)
夕食 フルーツとヨーグルト
(かなり満足メニュー)
1日30品目は食べよう、っていう数え方を、近頃は
するのか知らないけれど、品目的には達成している。
でも、体力がすぐに失われたり、頭が働かなくなったり、
風邪などひいたり、免疫力ないなぁと感じるとき
栄養足りてないな、と実感する。
この間、風邪が長引いて、反省して久しぶりに料理しようと
思い立った。ところが、久々に作ったものが、大失敗。
こしょうを入れすぎたというドジがあったものの、
少しも修復できず、かえってマズくなる一方。
もしや料理ができなくなっている・・・
半年以上、怠けていたら、感覚をすっかり
忘れてしまったのでは、とさすがに焦った。
とはいえ、料理、全く得意ではないのは察しの通りで、
生きていくために、やっと自分なりに覚えてきただけ。
同じものを作るのは恐かったので、まずは初心を思い出して
料理を覚えたてのころによく使っていた材料で作る。
それも二夜連続で・・・
美味しい☆とまではいかなくても食べられたから良かった。
私は自炊するとすぐに太るので、量を考えながら、
少しずつまた作り始めたい、と思うこの頃になった。
++++++++++++++++++++++++++
Plain meal, plain cook
For breakfast, I eat toasts and milk (which is the same menu since I was little), for lunch, I order boiled vegetables and something like fish at the restaurant close to the work (where I eat as much as my collegues get astonished), and for supper, I have fruits and yogurt (which is satisfying menu). I don’t know if one counts the articles of foods and aims at 30 kinds to take each day, but the meals above reaches the total. However, when I feel tired quickly, when my brain does not function well, when I catch a cold, or when I become immunocompromised, I realize the lack of nutritions. The other day, as my cold lasted a long time, I reflected on my dietary, and I decided to cook something after a long time since last time I cooked. Yet, it was screwed up. I added pepper too much by mistake, and as I could not fix it well, it just became terrible. I wondered if I counld not cook any longer. I even thought that I was forgetting how to cook with a time blank. Yet, as you might notice, I am not good at cooking at all. I just learned how to do it by myself for living. Since I was afraid of making the same thing that I failed to make well, I used the ingredients that I used to use in learning cooking, recalling the state of mind of beginner. I did it for two consecutive nights. It was not really delicious, but it can be eaten anyway. As I tend to get fat when I cook myself, I need to think of the amount well and I want to begin cooking again recently.
(物心ついたときから変わらないメニュー)
昼食 職場近くのレストランで、温野菜と魚中心メニュー
(同僚が驚くほどの量を食べる)
夕食 フルーツとヨーグルト
(かなり満足メニュー)
1日30品目は食べよう、っていう数え方を、近頃は
するのか知らないけれど、品目的には達成している。
でも、体力がすぐに失われたり、頭が働かなくなったり、
風邪などひいたり、免疫力ないなぁと感じるとき
栄養足りてないな、と実感する。
この間、風邪が長引いて、反省して久しぶりに料理しようと
思い立った。ところが、久々に作ったものが、大失敗。
こしょうを入れすぎたというドジがあったものの、
少しも修復できず、かえってマズくなる一方。
もしや料理ができなくなっている・・・
半年以上、怠けていたら、感覚をすっかり
忘れてしまったのでは、とさすがに焦った。
とはいえ、料理、全く得意ではないのは察しの通りで、
生きていくために、やっと自分なりに覚えてきただけ。
同じものを作るのは恐かったので、まずは初心を思い出して
料理を覚えたてのころによく使っていた材料で作る。
それも二夜連続で・・・
美味しい☆とまではいかなくても食べられたから良かった。
私は自炊するとすぐに太るので、量を考えながら、
少しずつまた作り始めたい、と思うこの頃になった。
++++++++++++++++++++++++++
Plain meal, plain cook
For breakfast, I eat toasts and milk (which is the same menu since I was little), for lunch, I order boiled vegetables and something like fish at the restaurant close to the work (where I eat as much as my collegues get astonished), and for supper, I have fruits and yogurt (which is satisfying menu). I don’t know if one counts the articles of foods and aims at 30 kinds to take each day, but the meals above reaches the total. However, when I feel tired quickly, when my brain does not function well, when I catch a cold, or when I become immunocompromised, I realize the lack of nutritions. The other day, as my cold lasted a long time, I reflected on my dietary, and I decided to cook something after a long time since last time I cooked. Yet, it was screwed up. I added pepper too much by mistake, and as I could not fix it well, it just became terrible. I wondered if I counld not cook any longer. I even thought that I was forgetting how to cook with a time blank. Yet, as you might notice, I am not good at cooking at all. I just learned how to do it by myself for living. Since I was afraid of making the same thing that I failed to make well, I used the ingredients that I used to use in learning cooking, recalling the state of mind of beginner. I did it for two consecutive nights. It was not really delicious, but it can be eaten anyway. As I tend to get fat when I cook myself, I need to think of the amount well and I want to begin cooking again recently.