07 June
Weight WatchersってSATCでミランダが出産後に参加するダイエットクラブみたいな物なんだけど、そちらのサイトに載っているレシピがおいしそうだったのでちょっとここに自分のメモの為に載せております。
Curried Barley with Lentils and Chicken
Servings | 4
Preparation Time | 25 min
Cooking Time | 70 min
Level of Difficulty | Easy
This fiber- and vitamin-rich dish combines the unique flavors of fresh ginger, curry and kale. The best part: You just need one pot!
Ingredients
2 tsp olive oil
1 1/4 cup sweet red pepper(s), chopped
1 cup onion(s), chopped
2 tsp minced garlic
2 tsp ginger root, freshly grated
2 tsp curry powder
2 cup water
2 cup canned chicken broth
1 cup carrot(s), sliced
1/2 cup uncooked barley
3 1/3 oz dry lentils, rinsed and picked over (about 1/2 cup)
1/2 pound uncooked boneless, skinless chicken breast, cut into bite-size chunks
4 1/2 oz frozen kale, chopped (about 1 cup)
1/2 cup plain fat-free yogurt
Instructions
Heat oil in a large saucepan. Add peppers and onion. Sauté over medium-high heat until lightly browned, about 5 minutes. Stir in garlic, ginger root and curry powder. Cook over low heat until fragrant, about 1 minute.
Stir in water, broth, carrots and barley; bring to a boil. Cover, reduce heat to low and simmer 10 minutes.
Stir in lentils. Cover and simmer, stirring once or twice, until barley and lentils are tender, about 30 to 35 minutes.
Stir in chicken and kale; cover and cook until chicken is cooked through and kale is hot, about 5 minutes. Serve yogurt on the side to drizzle over top. Yields about 1 1/2 cups per serving plus 2 tablespoons of yogurt.
アーティチョークディップ
■材料
ビン入りのアーティチョークハーツ スライスして1カップ分
マヨネーズ 1カップ
パルメザンチーズ 1カップ
■手順
オーブンを380度(摂氏190度くらい)に温める。
すべての材料を混ぜ、耐熱容器に入れてオーブンで表面に焼き色がつくまで焼く。これだけ!
うーーん、やっぱり簡単なのが一番、マヨネーズ大好き!
身体に悪そーーーっ!!
ところで、下に紹介してあるデザートを作ってみたのだけど、なんだろう、、、、お豆腐のせいかな、舌触りがザラザラしてて。絹じゃなくて、普通のお豆腐を使ったからでしょうか??
Weight WatchersってSATCでミランダが出産後に参加するダイエットクラブみたいな物なんだけど、そちらのサイトに載っているレシピがおいしそうだったのでちょっとここに自分のメモの為に載せております。
Curried Barley with Lentils and Chicken
Servings | 4
Preparation Time | 25 min
Cooking Time | 70 min
Level of Difficulty | Easy
This fiber- and vitamin-rich dish combines the unique flavors of fresh ginger, curry and kale. The best part: You just need one pot!
Ingredients
2 tsp olive oil
1 1/4 cup sweet red pepper(s), chopped
1 cup onion(s), chopped
2 tsp minced garlic
2 tsp ginger root, freshly grated
2 tsp curry powder
2 cup water
2 cup canned chicken broth
1 cup carrot(s), sliced
1/2 cup uncooked barley
3 1/3 oz dry lentils, rinsed and picked over (about 1/2 cup)
1/2 pound uncooked boneless, skinless chicken breast, cut into bite-size chunks
4 1/2 oz frozen kale, chopped (about 1 cup)
1/2 cup plain fat-free yogurt
Instructions
Heat oil in a large saucepan. Add peppers and onion. Sauté over medium-high heat until lightly browned, about 5 minutes. Stir in garlic, ginger root and curry powder. Cook over low heat until fragrant, about 1 minute.
Stir in water, broth, carrots and barley; bring to a boil. Cover, reduce heat to low and simmer 10 minutes.
Stir in lentils. Cover and simmer, stirring once or twice, until barley and lentils are tender, about 30 to 35 minutes.
Stir in chicken and kale; cover and cook until chicken is cooked through and kale is hot, about 5 minutes. Serve yogurt on the side to drizzle over top. Yields about 1 1/2 cups per serving plus 2 tablespoons of yogurt.
アーティチョークディップ
■材料
ビン入りのアーティチョークハーツ スライスして1カップ分
マヨネーズ 1カップ
パルメザンチーズ 1カップ
■手順
オーブンを380度(摂氏190度くらい)に温める。
すべての材料を混ぜ、耐熱容器に入れてオーブンで表面に焼き色がつくまで焼く。これだけ!
うーーん、やっぱり簡単なのが一番、マヨネーズ大好き!
身体に悪そーーーっ!!
ところで、下に紹介してあるデザートを作ってみたのだけど、なんだろう、、、、お豆腐のせいかな、舌触りがザラザラしてて。絹じゃなくて、普通のお豆腐を使ったからでしょうか??