久しぶりのおやつ作り。
食べきれずにたくさんあるリンゴたち。
そして冷蔵庫にある生クリームを使ってリンゴのバタークリームケーキを焼きました♪
刻んで火を入れたリンゴ一個をバターケーキ生地に混ぜ込んで。。。
焼きあがりはわりとしっかりした感じになりました。
もっとふわふわっとなるはずだったけど
デコレーションで粉砂糖をお好みで。というレシピ。
どうせなら少しかわいくしよう!とりんご型の切り紙を使いました。
できあがり
見た目はとってもキュート♪
切ったらこんな感じ。
りんごの食感がアクセント。
香ばしく焼けた部分も美味しい(*^_^*)
まだりんごがあるから、また何か作らなきゃ
このレシピでリベンジしてもいいなぁ。。。
↓ Please vist my 'Import & Vintage' Webshop
It's been a bit long time since I baked a cake.
I baked an apple cream cake with fresh cream in the refrigerator.
I cut one apple into small pieces and heat them up in the microwave oven.
Then put them in the dough and baked it.
When it finished baking, it was a little hard texture than I expected.
I thought it would be more fluffy...
Anyway, I decorated it with powdered sugar.
To make it more prettier, I put some apple shaped paper on the cake before dust.
I did it very well! It looked so cute!
It tasted a little bit sweet, but I loved the texture of apple and the crunchy on the outside.
There are still some apples left, so I have got to make some sweets with them.
Or should I try this recipe again? Hmm...
食べきれずにたくさんあるリンゴたち。
そして冷蔵庫にある生クリームを使ってリンゴのバタークリームケーキを焼きました♪
刻んで火を入れたリンゴ一個をバターケーキ生地に混ぜ込んで。。。
焼きあがりはわりとしっかりした感じになりました。
もっとふわふわっとなるはずだったけど
デコレーションで粉砂糖をお好みで。というレシピ。
どうせなら少しかわいくしよう!とりんご型の切り紙を使いました。
できあがり
見た目はとってもキュート♪
切ったらこんな感じ。
りんごの食感がアクセント。
香ばしく焼けた部分も美味しい(*^_^*)
まだりんごがあるから、また何か作らなきゃ
このレシピでリベンジしてもいいなぁ。。。
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It's been a bit long time since I baked a cake.
I baked an apple cream cake with fresh cream in the refrigerator.
I cut one apple into small pieces and heat them up in the microwave oven.
Then put them in the dough and baked it.
When it finished baking, it was a little hard texture than I expected.
I thought it would be more fluffy...
Anyway, I decorated it with powdered sugar.
To make it more prettier, I put some apple shaped paper on the cake before dust.
I did it very well! It looked so cute!
It tasted a little bit sweet, but I loved the texture of apple and the crunchy on the outside.
There are still some apples left, so I have got to make some sweets with them.
Or should I try this recipe again? Hmm...
あなた、らしいよ~♪
おいしそう!
味見は、いつでも、Welcome! (←この使い方は、良いのかな?)(笑)
ラブリーに出来たわー(^^)v
でも、思い立ったはいいけど、
小さなリンゴの切り紙が結構手間でした。。。
I,m impressed with you!(^^)!
Good for youヾ(≧∇≦)
そうなの、ハサミでチョキチョキ。
そしてカッターナイフでくり抜き。
まったり日曜日だったからこそのひと手間でしたわ