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まぜたら、森が笑った

2025-07-10 04:41:24 | お話


リスのリッキー、ウサギのウーちゃん、クマのクーちゃんは、料理を工夫します。

リッキーの「ナッツー納豆ブレッド」ホットケーキミックスの生地にペースト納豆と砕いたクルミ・アーモンド・カシューナッツをたっぷり混ぜ込んだふんわりブレッド。メープルシロップでほんのり甘さを加え、シナモンパウダーをふりかけて焼き上げると、焼きたての香ばしさと納豆のねばもちは絶妙。表面はカリッ、中はもっちり。

ウーちゃんの「ベジタブル納豆ラップ」ライスペーパーに敷いたレタスの上に、納豆、細切りのパプリカ、キュウリ、ニンジン、コーン、ひよこ豆を色とりどりにのせたヘルシーラップ。納豆はタレとポン酢、ちょっぴりマヨネーズを合わせて混ぜ、耳でふわっと空気を入れながら優しくくるくる包みます。

クーちゃんの「ベアーズ・マッシュルーム納豆丼」大きな葉っぱのフライパンでしめじ・舞茸・エリンギをバターでじっくり炒め、納豆と一緒に醤油とみりんで香ばしく混ぜ炒め。あつあつご飯に豪快にのせて、温泉卵をぽとり。「ハチミツちょびっとがクマ流」と回しかけます。

今日7月10日は、納豆の日。アレンジに驚いて、楽しい一日を過ごしました。



When We Mixed It, the Forest Smiled


Ricky the squirrel, U-chan the rabbit, and Kuu-chan the bear are trying fun ways to cook with natto.

Ricky’s “Nutty Natto Bread” He mixes fluffy pancake batter with natto paste and crushed walnuts, almonds, and cashews. A little maple syrup makes it sweet, and cinnamon on top makes it smell nice. He bakes it until the outside is crispy and the inside is soft and sticky. “It’s a nutty, sticky hug!” says Ricky with a happy tail wiggle.

U-chan’s “Veggie Natto Wrap” She lays lettuce on rice paper and adds natto, red and yellow bell peppers, cucumber, carrot, corn, and chickpeas. She mixes the natto with sauce, ponzu, and a tiny bit of mayo, then wraps it gently. She fluffs it with air using her long ears. “It’s colorful, crunchy, and funny!” she giggles.

Kuu-chan’s “Bear’s Mushroom Natto Bowl” He fries shimeji, maitake, and eringi mushrooms in butter on a big leaf-pan. Then he adds natto, soy sauce, and mirin. It smells warm and tasty! He piles it on hot rice, drops in a soft egg, and says, “A little honey makes it bear-style!”

July 10 is Natto Day. Everyone laughed and smiled, surprised by so many tasty ideas from the forest!


Today's Key Word: Natto
Natto (納豆 / nattō): A traditional Japanese food made from fermented soybeans. It's sticky, stringy, and full of good bacteria. Some people love it, others say “whoa!”

Example: "Ricky mixed natto into his pancake bread."
例文: 「リッキーはパンケーキブレッドに納豆 (nattō) をまぜました。」



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3 コメント(10/1 コメント投稿終了予定)

コメント日が  古い順  |   新しい順
Unknown (kerokero56)
2025-07-10 06:20:21
納豆も、色々と調理できるんですね。
返信する
Unknown (Unknown)
2025-07-10 19:22:03
>kerokero56 さんへ
>納豆も、色々と調理できるんですね。... への返信
冒険かな。
返信する
Unknown (Unknown)
2025-07-11 05:54:43
>Unknown さんへ
>冒険かな。... への返信
確かに。
返信する

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